Unió farà primàries el proper 17 de setembre

0
Ramon Espadaler
Ramón Espadaler, a un acte d'Unió | Foto: Europa Press

Ramon Espadaler anuncia per la tardor la data de les que seran les primeres primàries de la formació democristiana

El secretari general d’Unió, Ramon Espadaler, ha anunciat aquest dissabte que Unió farà les seves primeres primàries per elegir la direcció del partit el 17 de setembre, i el període de presentació de candidatures conclourà el 6 de setembre.

En declaracions després del Consell Nacional del partit al centre Cívic Urgell de Barcelona, ha explicat que el partit democristià farà la segona part del seu Congrés Nacional el dissabte 1 d’octubre quan s’elegirà la part de la direcció que no serà escollida per primàries, entre d’altres òrgans interns, i s’aprovarà la ponència d’estratègia política que es farà pública durant la primera setmana de setembre.

Espadaler ha reivindicat que Unió representa un espai ampli entre “l’independentisme més republicà que representen ERC i CDC fins a l’espanyolisme ranci del PP i C’s”, entre d’altres, i ha assegurat que amb els seus nous estatuts pretén erigir-se com un partit catalanista i centrat, per tant molt lluny de les altres posicions polítiques esmentades, segons ell.

Després de ser preguntat pels periodistes sobre la possibilitat que ell es presenti a primàries, Espadaler ha subratllat que “cada cosa al seu temps”, i ha considerat que no és el moment de posicionar-se, tot i que s’ha mostrat convençut que abans del 6 de setembre s’hauran presentat les diferents candidatures.

“No sé quantes candidatures es presentaran”, ha dit, perquè és la primera vegada que Unió farà primàries, però ha posat en valor que tota la militància decidirà sobre la direcció de la formació, i ha afegit que se’n van de vacances amb la tranquil·litat de saber que estan orientats amb la voluntat clara de fer una proposta política necessària per a Catalunya.

Després de ser preguntat sobre la renovació del partit en aquest procés de primàries, ha asseverat que no té capacitat de preveure ara mateix si de les primàries en sortirà una direcció amb moltes cares noves, per la qual cosa s’ha centrat a valorar el procés de reforma estatutària que està impulsant el partit.

A més, Espadaler ha valorat que el context polític nacional i internacional és d’una “incertesa preocupant” per a ells, en part per la qüestió de confiança al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, convocada per al setembre, i per la falta de Govern espanyol, i d’altra banda per l’atemptat d’aquest divendres a Niça i l’intent de cop d’estat de la matinada d’aquest dissabte a Turquia.