Unió no descarta entrar a una coalició de govern a Madrid

0
Duran i Lleida coalicio a Madrid
Duran i Lleida, durant un acte d'Unió | Foto: Europa Press

Duran i Lleida diu no creure’s les enquestes que apunten a un empat a tres el 20D

 

El candidat d’Unió en les eleccions generals, Josep Antoni Duran, s’ha mostrat disposat que el seu partit participi en el Govern central que sorgeixi de les eleccions del 20 de desembre: “Pot ser positiu, però ha de ser un Govern espanyol de coalició seriós.”

“Em sentiré reconfortat pel Govern espanyol que, si vol parlar amb nosaltres, entengui el nostre programa d’acció”, ha assegurat en una conferència-col·loqui aquest dimarts, i ha insistit en els tres eixos que centraran la seva campanya electoral: el reconeixement de la singularitat de Catalunya en la Constitució, les mesures de creació de llocs de treball i la lluita contra les desigualtats i la pobresa.

Bipartidisme perfecte

Duran ha refusat les enquestes que donen uns resultats molt similars a PP, PSOE i C’s, i ha augurat que els comicis resultaran en “un bipartidisme imperfecte en què la tercera i la quarta força estaran més distants”.

“No em crec aquestes enquestes que donen un empat tècnic de tres”, ha afirmat en un esmorzar informatiu de Nova Economia Fòrum. El democratacristià ha situat entorn dels 72.000 vots els necessaris per aconseguir el seu escó per Barcelona al Congrés “tot i que això depèn de la participació”, malgrat que el 27S la formació va aconseguir 75.700 sufragis en aquesta circumscripció i no va aconseguir representació parlamentària a Catalunya.

Sobre la resolució independentista aprovada al Parlament per JxSí i la CUP, ha valorat que no ha aconseguit desconnectar d’Espanya sinó “encendre totes les alarmes, i ha criticat que la Generalitat i el Parlament recorrin al Tribunal Constitucional i alhora diguin que només obeiran la legalitat que emani de la Cambra catalana.

“El que sí que han aconseguit és la ruptura de Catalunya amb Europa. Europa no només la rebutja, aquesta declaració li provoca urticària”, ha explicat. Així, ha criticat que CDC i ERC superessin “la posició transversal entre les forces majoritàries a favor del dret a decidir” i hagin provocat, en apostar per la independència, la polarització i la desorientació de la societat.

“Reduir el pacte del dret a decidir només amb la independència ha significat la ruptura de la unitat”, ha afegit.