La formació democristiana té tres mesos per fer front a tots els seus deutes

 

La situació d’Unió Democràtica comença a ser més que insostenible. Si abans de les eleccions catalanes i espanyoles, Diari Català ja plantejava la situació ofegada que vivia el partit aleshores liderat per Duran i Lleida, ara, sense representació ni al Parlament ni al Congrés, Unió ha de fer front a uns deutes gegants en relació als ingressos que poden obtenir en el futur.

La direcció d’Unió ha decidit acollir-se a un preconcurs de creditors per fer front el seu alarmant deute, que no fa tant era xifrat en 16 milions d’euros i que va fer posar en venda la seu central del partit al carrer Nàpols de Barcelona i, recentment, a estudiar la possibilitat d’aliar-se amb altres partits per mirar de sobreviure.

Segons va avançar l’agència EFE aquest dilluns a la nit, el fet de no tenir representació parlamentaria sumada a la fugida de regidors i militants des del trencament de CiU ha fet que els comptes d’Unió no aguantin més. D’altra banda, els democristians estarien replantejant-se el seu congrés, convocat pel 16 d’abril.

Segons apunten fonts democristianes, la idea seria fer dos congressos en comptes d’un: el primer per canviar els estatuts i reduir les estructures del partit, i el segon, més ordinari, per estudiar un canvi a la direcció i en el rumb ideològic del partit.

Compartir
Article anteriorEl Mundial de MotoGP puja el teló
Article següentRússia comença la retirada de les tropes a Síria
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]