Unió renuncia al 26J però anirà “sí o sí” a les catalanes

0
Ramon Espadaler
Ramón Espadaler, a un acte d'Unió | Foto: Europa Press

Ramón Espadaler considera que el seu partit no pot “articular una proposta electoral” pel 26J

El secretari general d’Unió Democràtica (UDC), Ramón Espadaler, ha anunciat aquest dijous que el seu partit no concorrerà a les eleccions generals espanyoles del proper 26 de juny. “No podem articular una proposta electoral tan a curt termini”, ha assegurat Espadaler, que reconeix que “no ha estat una decisió fàcil”.

En una roda de premsa posterior al comitè del govern, Espadaler s’ha mostrat convençut, però, que Unió és un partit de futur i es presentarà “sí o sí” a les properes eleccions catalanes, previstes pel 2017. El secretari general de la formació creu que Unió representa un espai de “catalanisme central” que sense aquesta formació quedaria orfe de referent polític. De cara a les eleccions generals, Espadaler va recomanar votar en blanc.

 

Via crucis d’Unió

Des de que el passat estiu de 2015 es formalitzés el divorci entre Convergència i Unió, el partit que ara lidera Ramón Espadaler ha viscut un autèntic ‘via crucis’ electoral. A les eleccions catalanes del 27S es va quedar fora del Parlament per primer cop de dècades. Tres mesos després, a les generals espanyoles del 20D, Unió tampoc va aconseguir representació. A partir d’aleshores, a Unió la preocupació va anar creixent degut a l’alt deute al que ha de fer front el partit, inassumible sense presència als principals parlaments.

En els darrers dies, Ramón Espadaler havia acusat Convergència de ser la culpable de la situació econòmica que viu el seu partit. Fins i tot, quan encara el partit no havia decidit retirar-se el 26J, la direcció d’Unió advertia que la campanya, en tot cas, seria molt austera. Actualment, el partit es troba en pre-concurs de creditors.

Ara, el partit tindrà temps per reflexionar sobre com arribar a aquest espai electoral que diuen no té representació però que ells tampoc han aconseguit seduir com demostren els darrers resultats electorals.

 

Compartir
Article anteriorColau i Collboni preseten un preacord de govern
Article següent27 anys de l’agitació xinesa
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]