10 evidències que expliquen la possible existència d'universos paral·lels

Evidències utilitzades per explicar l’existència d’universos paral·lels.

Des que naixem coneixem una sola realitat —en la qual vivim—, però segons algunes persones podria haver-hi vàries. Això implica que el que no succeeix al nostre món, pot estar succeint en un altre. Fins i tot pot haver-hi moltes versions de nosaltres mateixos. Et sembla estrany? Hauries de saber que hi ha algunes evidències de l’existència d’universos paral·lels usades pels defensors d’aquesta teoria, així que si no les coneixes, et convido a llegir-les aquí.

La prova que existeix un nombre indeterminat de “multivers” acaba de ser anunciada gràcies a un mapa còsmic que recull les dades de la radiació de fons aconseguits pel telescopi Planck. Es tracta de la evidència contundent de l’existència d’altres universos, i ha estat proclamada per un equip de cosmòleg que estudiaven les dades aconseguides pel Planck el passat mes de juny. La conclusió més sorprenent de l’estudi és que algunes de les anomalies detectades només podien estar ocasionades per la força gravitacional d’altres universos.

[quote]“Aquest tipus d’idees poden sonar alguna cosa absurdes en aquest instant, justament com va succeir amb la teoria del Big Bang fa tres generacions –explica George Efstathiou, professor d’Astrofísica a la Universitat de Cambridge-. Però ara tenim una sèrie d’evidències que han canviat la manera en què teorizem sobre l’univers”.[/quote]

10. La teoria dels universos paral·lels

En 1957 el físic Hugh Everett va formular una teoria que diu que existeix un nombre enorme, potser infinit, d’universos paral·lels. Això implica que el que no ocorre al nostre món ocorre en una altra realitat alternativa. Encara que existeixen moltes teories semblants, aquesta és la més coneguda i amb major respatller científic, encara que sembli sortida de la ciència-ficció.

9. Artefactes estranys

L’arqueologia ha trobat alguns artefactes dels quals ningú sap l’origen. Podrien pertànyer a civilitzacions antigues, però no els hi ha pogut connectar amb algun període o poble especialment, i les proves de carboni no han funcionat. Per exemple el martell de Londres, trobat a principis de segle XX, suposadament data de fa 500 milions d’anys, abans que la vida humana comencés. Podrien ser de civilitzacions perdudes, o falsificacions, però molts prefereixen pensar que són objectes d’algun univers paral·lel que sense voler van passar al nostre.

8. Lerina García

És impossible assegurar alguna cosa sobre aquesta història, però gens impedeix creure que podria ser un cas de viatge entre mons paral·lels. Lerina García es va despertar un dia i gens del que estava al seu al voltant li resultava familiar, ja fos la seva família, la seva casa o el seu treball. L’explicació va ser que va arribar d’una dimensió paral·lela i per això algunes coses havien canviat. Clar que també podria explicar-se d’altres maneres, així que no hi ha forma de saber-ho. Algú racional podria dir que és solament un cas de pèrdua de memòria, no?

7. Déjà vu

El déjà vu és la sensació de què ja vas viure alguna cosa, però també existeix el déjà vecu, la sensació de què saps el que succeirà després. Però encara més estrany és el alter vu, és a dir, quan algú recorda la seva història de manera diferent, i està conscient que els fets s’estan desenvolupant d’una altra forma. Molts creuen que aquest tipus de sensació té a veure amb records d’altres versions de nosaltres mateixos, en altres mons.

6. Els somnis

Si bé existeixen moltes explicacions científiques per als somnis, també hi ha els qui pensen que són una finestra a altres mons. Totes aquestes estranyes imatges són el més a prop que podem estar dels mons paral·lels que no entenem.

5. L’home de Taured

En 1954 un home va arribar a l’Aeroport de Tòquio amb un passaport d’un país inexistent: Taured. Va ser detingut per usar papers falsos, però ell seguia mantenint que era un país europeu i que tenia altres papers per provar-ho. Ho van detenir en un hotel, però va desaparèixer sense deixar rastre. Venia d’un univers paral·lel? Pot ser…

4. Fantasmes

Les històries de fantasmes segueixen repetint-se a través dels anys, i per a molts es tracta sobre aparicions de persones ja mortes, que tornen per acabar els seus assumptes pendents o simplement vagar pel nostre món. Per a uns altres són visitants d’altres universos, que sense voler es projecten en el nostre, però no completament.

3. Les dimensions del temps

Amb Interestel·lar vam poder veure que existeix una cinquena dimensió, la qual no és inventada per la ciència-ficció, però ningú ha pogut conèixer. No sabem com llueix a causa que no podem comprendre-la, però sabem que existeix. Tècnicament, això té a veure amb dimensions en el temps, alguna cosa similar als universos paral·lels.

2. L’experiment de la doble obertura

Segons la mecànica quàntica podem saber com es comporta l’univers estudiant els electrons i fotons. Tots dos tenen la propietat d’estar en diferents llocs i diferents estats d’existència al mateix temps. L’experiment consisteix a llançar un sol electró en un camp blanc amb dues obertures. Si bé hi ha 50% de chances que passi en cada forat, podem veure que hi ha una interacció entre dues, solament que veiem un encara que existeixi en diversos llocs al mateix temps.

1. Flux fosc, la més recent i possiblement la més evident

Les primeres evidències d’un «flux fosc» encoratgen la teoria que altres universos podrien estar «tirant» del nostre. Les anomalies que mostraven les dades obtingudes pel telescopi Planck permeten que els científics proclamin l’existència de «multiversos»

El ‘flux fosc’ és un element de controvèrsia científica perquè la distribució de la matèria en l’univers observat no ho inclou. La seva existència suggereix que hi ha alguna estructura més enllà de l’univers visible, o lluny del nostre horitzó, que està tirant de la matèria del nostre veïnat. Així, els científics estan trobant moviments molt estranys en els límits de l’univers conegut, amb una àmplia franja d’agrupacions galàctiques que semblen anar rumb a un ‘punt calent’ còsmic, encara que ningú sap la raó per la qual això està succeint així.

Els cosmólegs miren a les microones de fons –el primer flaix de llum emès per l’univers, 380.000 anys després de la seva formació – com l’últim punt de referència còsmic, la frontera més enllà de la qual no podem veure res més. Però en aquestes microones primordials no haurien d’existir una adreça de preferència. Malgrat aquesta “impossibilitat” teòrica, un estudi de 2010 va aconseguir rastrejar el misteriós ‘flux fosc’ còsmic, i ho va situar en el doble de la distància que originalment s’hi havia previst.

[quote]“No és alguna cosa que esperéssim trobar a curt termini, però tampoc podíem oblidar-nos d’això -confirma el científic de la NASA Alexander Kashlinsky, que va estar al càrrec d’aquesta recerca-. I comprovem que persisteix en distància molt major, tant com 2.500 milions d’anys llum més lluny”.[/quote]

El ‘flux fosc’ descriu un possible component no aleatori de la peculiar velocitat de les agrupacions de galàxies. La velocitat mesurada actualment és la suma de la velocitat predita per la Llei de Hubble més un petit i inexplicable (o fosc) flux de velocitat en una adreça comuna. D’acord amb els models cosmològics estandarditzats, el moviment de les agrupacions de galàxies pel que fa a les microones còsmiques de fons hauria d’estar aleatòriament distribuït en totes les adreces. Però no és així.

10 evidències que expliquen la possible existència d'universos paral·lels

Un moviment coherent i estrany

Analitzant les dades de tres anys de mesuraments, els autors de l’estudi van trobar evidències d’un moviment “sorprenentment coherent” d’entre 600 i 1.000 quilòmetres per segon d’un flux d’agrupacions al llarg d’una franja de 20 graus del cel cap a les constel·lacions de Centaurus i Vés-la. Les agrupacions semblaven estar-se movent al llarg d’una línia que s’estenia des del nostre sistema solar cap a Centaururs/Hydra, però l’adreça d’aquest moviment és menys certa. L’evidència indica que les agrupacions es dirigien més aviat cap a l’exterior al llarg d’aquesta franja, allunyant-se de la Terra, encara que l’equip no va poder descartar el flux oposat.

[quote]“Detectem el moviment al llarg d’aquest eix, però ara les nostres dades no poden afirmar amb tanta contundència com ens agradaria si les agrupacions anaven o venien”, explica Kashlinsky. El moviment sense explicació afecta a centenars de milions d’estels desplaçant-se en direcció a una certa regió del cel i a una velocitat superior als vuit-cents quilòmetres per segon. No és una velocitat alta en termes còsmics, però l’existència d’una adreça de preferència si posa alguna cosa en evidència: la majoria dels models cosmològics compten amb objectes movent-se en totes les adreces possibles en els límits més extrems de l’univers. No obstant això, que existeixi alguna cosa capaç de fer que els objectes apuntin cap a un mateix punt de forma tan massiva era una possibilitat que mai abans s’havia imaginat. Seguint l’estratègia dels astrofísics, els científics s’estan mantenint en la posició de cridar a qualsevol cosa que no entenen “fosc”, d’aquí el rar nom de ‘flux fosc’.[/quote]

Un forat negre no pot explicar aquest moviment, perquè els objectes s’acceleren dins d’ell, però els científics de la NASA han detectat aquest moviment constant al llarg d’una vasta extensió de milers de milions d’anys llum.

Les dades obtingudes obren un ampli ventall de possibilitats científiques. El més probable és que el nostre univers experimentés una fase de hiperinflacions al seu moment més primerenc i que el que sempre hem considerat que era l’univers infinit, amb prou feines sigui una petita porció d’ell.