Canvia la història de la ciència i els Universos paral·lels? Troben una partícula que no respon al model estàndard de la física

Universos paral·lels: La prova de l'existència | Diari CatalàL’existència d’universos paral·lels es deixa entreveure amb les proves realitzades amb el Gran Col·lisionador d’Hadrons, les quals, van brindar indicis sobre una nova partícula que seria sis vegades més massiva que el bosó de Higgs.

Investigadors de l’Organització Europea per a la Recerca Nuclear (CERN) van anunciar els resultats dels últims experiments realitzats amb el Gran Col·lisionador d’Hadrons (LHC per les sigles en anglès), que van brindar un acostament a una partícula que, fins al moment, era desconeguda. A més, té la particularitat d’excedir al model estàndard.

Podria ser la primera prova de l’existència d’universos paral·lels?

Universos paral·lels: La prova de l'existència | Diari CatalàLa nova partícula presenta diverses característiques destacades pels científics. Una d’elles és que és sis vegades més massiva que el bosó de Higgs. Una altra, tot i que encara s’ha de descartar que no sigui una fluctuació estadística, és que estaria relacionada amb la supersimetria, que contempla el doble de partícules del model estàndard, del qual inclou totes les seves simetries i afegeix altra relacionada amb el nombre quàntic conegut com a espín. Si és així, podria ser la primera prova de l’existència d’universos paral·lels.

Malgrat que la troballa encara és preliminar, obriria les portes a una nova era de la història, ja que, d’acord amb els paràmetres de la supersimetria, hi hauria dues partícules més, va detallar el portal.

La cautela dels científics té les seves raons.

Segons va aclarir el CERN.

El 2011, per exemple, es va trobar una partícula que semblava ser el bosó de Higgs, l’interval en què va ser detectat era de tres sigmes i finalment es va veure que era una simple fluctuació estadística.

La recent troballa es va aconseguir uns mesos després. Per això, ara els especialistes són en extrem previnguts.