Uns quarts sense gaires sorpreses

0
Nova Zelanda és la selecció favorita per fer-se amb el tíitol
Els 'All Blacks', fent la 'Haka' abans d'un partit.
Nova Zelanda és la selecció favorita per fer-se amb el tíitol
Els ‘All Blacks’, fent la ‘Haka’ abans d’un partit.

Les eliminacions d’Anglaterra i Japó,  fora després de guanyar tres partits, úniques notes destacades

Ahir es va arribar a la fi de la fase de grups del Mundial de Rugby per donar pas a uns quarts de final que s’obriran dissabte vinent amb el Sud-àfrica-Gal·les i el Nova Zelanda-França. Els altres dos duels de la ronda, que aniran per l’altre cantó del quadre, es jugaran diumenge. Són l’Irlanda-Argentina i l’Australia-Escòcia. Així doncs, els quarts de final no ens han deixat gaires sorpreses. Hi són els equips que s’esperaven, tret d’Anglaterra, que ha fet una fase de grups per oblidar, i el Japó, primer equip que es queda fora dels quarts després d’aconseguir guanyar tres partits a la primera fase.

Tots els duels de quarts de final prometen ser molt atractius, tot i que el Nova Zelanda-França és poder el més esperat, ja que es tracta de la repetició de la final de l’últim Mundial. Els ‘All Blacks‘ són la selecció que millors sensacions ha transmès en la primera fase i era el rival a evitar. Irlanda i França podien ser els rivals de l’equip de les antípodes, però en l’últim duel de la fase de grups disputat ahir, els primers van guanyar per 9-24 a França, deixant la segona posició del grup D als nostres veïns i fent-li passar pel mal tràngol d’enfrontar-se a l’actual campiona del Món.

En canvi, el partit que presenta una major desigualtat és l’Australia-Escòcia. Els cangurs van quedar primers del grup A, el denominat de la mort, on hi ha hagut la sorpresa més destacada del torneig fins al moment, l’eliminació de l’amfitriona Anglaterra. Australia ha guanyat els quatre partits jugats fins ara i és una de les aspirants a coronar-se com a guanyadora de la competició, mentre que Escòcia és l’equip més dèbil de quarts de final. Ja va suar per acabar en segona posició, sobretot en l’últim partit de la fase de grups, en el que va superar Samoa per un ajustat 33-36.

Pel que fa al Sud-àfrica-Gal·les, els dos combinats competiran de poder a poder en un partit que pot passar qualsevol cosa. Els primers han demostrat amb solvència que la derrota al primer partit de la competició davant el Japó tan sols va ser una relliscada i està anat a més, mentre que Gal·les és un dels millors equips europeus.

Per últim, Irlanda i Argentina s’enfronten en un partit que tothom esperava. L’actual campió del Sis Nacions es veurà les cares amb els ‘Pumes’, un equip que es caracteritza per la seva lluita constant i que sempre està a les travesses per guanyar el títol.