Urdangarín reconeix que tenia empleats ficticis

0
Urdangarin sense fiança
Iñaki Urdangarín, al judici pel cas Noos | Foto: Europa Press

El marit de la infanta Cristina admet que tenia empleats a Aizoón que no realitzaven cap feina

 

Iñaki Urdangarín ha reconegut en la seva compareixença del cas Noos l’existència d’empleats fantasmes a Aizoón, l’empresa de la que era soci amb la infanta Cristina. Segons l’acusació, els contractes falsos d’aquests empleats que no existien servien per justificar despeses que, en realitat, no existien però que l’empresa Aizoón cobrava a l’Institut Noos.

Urdangarín ha defensat davant les preguntes de l’acusació no tenir coneixement de la gestió de les seves empreses, exculpant també de qualsevol responsabilitat a la infanta. Segons ha explicat, desconeixia l’existència dels empleats fantasmes fins la instrucció del cas i ha culpat d’aquest fet a Miguel Tejeiro, exsecretari de l’Instituto Noos.

Casualment, l’ex soci d’Urdangarín, Diego Torres, també va acusar Tejeiro de ser l’artífex d’aquesta despesa no existent. Molts mitjans i analistes apunten que, malgrat ara les relacions entre Urdangarin i Torres no són bones, tots dos són conscients de que la millor manera de patir el menys mal possible és no atacar-se mútuament. Per la seva banda, Miguel Tejeiro no esta acusat de res i no és ni tant sols testimoni, com recorda aquest divendres el diari ARA.