Urkullu afirma ser un “independentista del segle XXI”

0
Iñigo Urkullu
El lehendakari Iñigo Urkullu, en una imatge d'arxiu | Foto: Europa Press

El lehendakari i candidat del PNB nega haver dit que la independència sigui “un terme del passat” i posa la UE com a referència pel Pais Basc

El lehendakari i candidat del PNB a la reelecció, Iñigo Urkullu, ha rebutjat que ell hagi afirmat que la independència “és un terme del passat” i ha insistit que és “independentista del segle XXI” que aspira a “anar guanyant cotes de sobirania i d’autogovern”. En una entrevista concedida a la Cadena COPE, Urkullu ha negat que ell afirmés que “la independència és un terme del passat” i ha admès que ha rebut “algunes invectives”, però “més per una interpretació equivocada” que sembla que ell “està donant consells” quan “res més lluny de la realitat”. “Jo sóc el primer a dir que les realitats són pròpies i diferents en cada cas”, ha assenyalat en al·lusió a País Basc i Catalunya.

En aquest sentit, ha reiterat que és “independentista del segle XII”, en la mesura que és nacionalista i pertany a un PNB, la fundació del qual “té com a origen la creació d’un Estat basc independent dels set territoris que conformen el poble basc”. “Però, al mateix temps, sóc molt conscient de la realitat en la qual viu, al segle XXI, en una UE que és per a nosaltres la referència, i que al que aspiro és a anar guanyant cotes de sobirania, cotes de més autogovern per convertir tota aquesta sobirania i aquest autogovern també en major benestar dels bascos”, ha indicat.