El lehendakari, Iñigo Urkullu, ha qualificat de “dolentíssima” la notícia de l’obertura de judici contra l’expresident de la Generalitat Artur Mas.

Urkullu ha assegurat que “seguir apostant per la via judicial per abordar problemes polítics és un error”.

A través de les xarxes socials, el lehendakari s’ha referit, així, a la sentència d’obertura de judici oral contra l’expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres d’Educació, Irene Rigau, i de Governació, Joana Ortega, dictat pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) pels delictes de desobediència i prevaricació, però descarta la malversació, de manera que es descarten penes de presó.

En una sentència recollida per Europa Press, el magistrat instructor de la causa, José Francisco Valls, ordena jutjar els tres polítics pel delicte de desobediència greu comès per càrrec públic i prevaricació administrativa, pels qual Mas s’enfronta en qualitat d’autor, segons petició del fiscal, a deu anys d’inhabilitació, mentre que Rigau i Ortega, com a cooperadores necessàries, a nou.

“Malament, malament, malament. Tot i que esperada, dolentíssima la notícia de l’obertura de judici contra Artur Mas. Decebedor. Seguir apostant per la via judicial per abordar problemes polítics és un error”, ha afirmat el lehendakari.

Urkullu ha criticat la “judicialització de la política” que, segons ha recordat, “tantes vegades” ha denunciat. “Judicialització de l’exercici polític per persones demòcrates que demanden, reclamen diàleg i acords”, ha censurat.