Urkullu parla sobre la imputació de Mas

0
Iñigo Urkullu
EP: Iñigo Urkullu
Iñigo Urkullu
EP: Iñigo Urkullu

Es mostra contrari a la judicialització de la política

El lehendakari, Iñigo Urkullu, s’ha mostrat contrari a la judicialització en la política i creu que la imputació del president de la Generalitat, Artur Mas, “està aconseguint evidenciar la falta de capacitat i resposta política del Govern espanyol”.

A més, ha defensat que les “solucions polítiques només arribaran des del diàleg i la negociació” i no des de l’entossudiment ni des de la imposició que creu que mostra el Govern espanyol.

Urkullu ha realitzat aquestes declaracions al ple de control al Govern basc que s’està celebrant al Parlament basc, en resposta a una pregunta formulada pel parlamentari d’EH Bildu i president de Sortu, Hasier Arraiz, en què ha criticat la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) de citar a declarar com a imputat el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, per la consulta del 9 de novembre.

El lehendakari ha defensat que els problemes polítics han de resoldre’s a través de respostes polítiques” i creu que “no és adequat judicialitzar” aquests assumptes.

[quote]   “Som contraris a la judicialització en la política i la imputació del president Mas està aconseguint evidenciar la falta de capacitat i resposta política del Govern espanyol”, ha defensat.[/quote]