Els usuaris d’avió creixen un 10% i els d’AVE quasi un 5% al juny

0
AVE tren estació
Estació de l'AVE | Foto: Acciona

Segons l’INE, més de tres milions d’usuaris van utilitzar l’avió al juny per desplaçaments per l’interior de l’Estat espanyol i 1,8 milions van escollir l’AVE

El nombre de viatgers que va optar per viatjar en avió per desplaçar-se per l’interior del país va augmentar un 9,9% el juny en relació amb el mateix mes del 2015, mentre que els que van elegir els trens AVE van augmentar un 4,8%, segons dades provisionals de l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En concret, més de 3,1 milions d’usuaris van utilitzar el transport aeri en el sisè mes de l’any, mentre que els que van escollir el tren de Llarga Distància per als seus desplaçaments va ser gairebé 2,8 milions. Dins d’aquest segment, els viatgers que van utilitzar l’AVE van superar els 1,8 milions d’usuaris.

El transport ferroviari el van fer servir de 48,6 milions de viatgers, un 0,8% més que en el mateix mes de l’any anterior, dels quals 43,2 milions corresponen a usuaris de Rodalies (+0,7%); 2,6 milions a Mitja Distància (-0,2%), i els 2,8 milions restants a Llarga Distància (+2,4%). El transport marítim ha repuntat a un 21,3%.

Per la seva banda, el transport per autobús va ser utilitzat per 59,9 milions de viatgers el juny, xifra un 6,5% superior a la del mateix mes del 2015. Aquest creixement s’explica pel repunt experimentat en autobusos de Rodalies (+9,3%) i Mitja Distància (+0,6%), mentre que en Llarga Distància va baixar un 1,6%. En conjunt, més de 112,5 milions de viatgers van utilitzar el transport interurbà el juny, fet que suposa un increment del 4,2% respecte al mateix mes de 2015.