Usuaris d’iPhone, iPad o Mac amb compte amb aquesta URL, podria reiniciar el teu terminal

Tots els usuaris d’iPhone, iPad o Mac hauríeu d’anar amb compte amb un URL que està circulant per Twitter i altres xarxes socials, el web en qüestió és: CrashSafari.com.

CrashSafari

Si visitem aquest web amb un dels dispositius abans esmentats, l’aplicació Safari es saturarà arribant a tancar-se automàticament i fins i tot és possible que reiniciï el dispositiu.

Segons informen molts usuaris, en obrir la URL de CrashSafari des d’un Mac, Safari es congela i l’ordinador no respon, l’única solució possible és la de reiniciar per poder tornar a utilitzar-lo. Els iPhones i iPads directament es reinicien sense previ avís.

CrashSafari no comporta cap risc de seguretat

CrashSafariPel que sembla la web és completament inofensiva, però el codi d’aquesta pàgina conté un títol de capçalera en el qual intenta incloure un codi Javascript, que crida a l’API d’historial d’HTML5 infinites vegades, la qual cosa fa que Safari es saturi i acabi reiniciant el terminal.

Aquest problema sembla que afecta les últimes versions de iOS i OS X, en concret a iOS 9.2.1 i OS X 10.11.3, també afecta algunes versions betes.

Altres usuaris informen que CrashSafari.com no només dóna problemes en Safari, altres navegadors com Chrome i Firefox poden arribar a tenir el mateix problema. Internet Explorer sembla ser l’únic que resisteix.

Apple probablement ja està al corrent d’aquest probema i no haurien de trigar a posar-li solució encara que no comporti cap risc de seguretat, però si una molèstia per a l’usuari, ja que en reiniciar el terminal es poden perdre totes les pestanyes que teníem obertes.