CCOO convoca vaga de cinc hores pel dia 2 i aturada total pel 22 i 24 de febrer, en ple Mobile World Congress, reclamant un increment salarial pels treballadors del Metro

 

El síndicat Comissions Obreres ha anunciat en una nota de premsa la convocatòria de vaga al Metro de Barcelona per als propers 2, 22 i 24 de febrer. Segons ha informat el sindicat, la vaga del proper dimarts 2 de febrer només afectarà al servei entre les 10 del matí i les 3 de la tarda. La vaga pels dies 22 i 24, això sí, seran de 24 hores cadascuna.

Les vagues del 22 i el 24 coincidiran amb el primer i el tercer dia de celebració del Mobile World Congress 2016, una de les fires tecnològiques més importants del món i peça econòmica clau de Barcelona. Aquesta és una de les principals crítiques que des de Transports Metropolitans (TMB) s’han llençat contra els convocants. “L’empresa vol deixar clar que no cedirà a la pressió d’unes accions pensades per causar la màxima pertorbació en la mobilitat” afirmen des de TMB en una nota de premsa en la que mantenen la voluntat de diàleg però tenen clara la seva posició.

Des de CCOO creuen que ha arribat ara el moment de plantar-se, davant un conveni “que va caducar el 31 de desembre”, segons explica a Diari Català Ignacio Pérez, secretari de la secció sindical del Metro de CCOO. “Després de quatre anys acceptant una congelació salarial”, considera Pérez legitimes les reivindicacions que reclamen al nou conveni, principalment una pujada salarial i reduir les contractacions a temps parcial. Segons el secretari sectorial, “en uns anys només hi hauran treballadors a temps parcial al Metro”. A més, Pérez denuncia la intenció de TMB de acabar amb la retribució extraordinària que reben les persones que treballen els dies festius senyalats –com Nadal o Any Nou, entre d’altres-.

L’esperança del sindicat és que el proper dimarts 2, després de la manifestació convocada en paral·lel a la vaga, “es pugui arribar a un acord” i evitar la vaga pels dies del Mobile World Congress. Sigui com sigui, les aturades dels tres dies afectaran a totes les línies del Metro de Barcelona.

Compartir
Article anteriorApple podria enfrontar-se a una gran multa a Europa
Article següentComença el judici per l’atac feixista a la Llibreria Blanquerna
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]