Rodalies estableix uns serveis mínims per les aturades parcials

0
Convocatòria de vaga de Rodalies
Convocatòria de vaga de Rodalies
Horaris dels dies de serveis mínims de Rodalies
Horaris dels dies de serveis mínims de Rodalies

Aturades parcials a Rodalies de Catalunya amb una oferta de serveis mínims essencials del 3%

Avui divendres 25 tornen els serveis essencials a Rodalies de Catalunya amb motiu de la vaga convocada pels sindicats de CCOO, UGT i SFF-CGT. Aquestes aturades parcials del personal de Renfe, que van començar el passat divendres 18 de setembre, es tornaran a produir avui i el 2, 9, 16 i 23 d’octubre de 2015. El Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya ha decretat que Rodalies de Catalunya, amb motiu de la vaga, prestarà un servei mínim en un 33% a les línies R1, R3 i R4.

D’aquesta manera, les línies R1 (Molins de Rei – Maçanet-Massanes), R3 (l’Hospitalet de Llobregat – Puigcerdà) i R4 (Sant Vicenç de Calders – Manresa) es veuran afectades en els períodes compresos entre:

  • les 00.00 i les 02.00 hores
  • les 13.00 i les 15.00 hores
  • les 20:00 i les 22.00 hores

Segons informa Rodalies de Catalunya, durant la resta de la jornada el servei serà del 100% de l’oferta habitual d’un dia feiner.

El motiu de les aturades parcials, segons unes declaracions al diari Ara, és el procés de desmantellament i privatització que el ministeri de Foment ha dut a terme, a més dels múltiples acomiadaments que l’entitat ha dut a terme durant els darrers anys.

El ministeri de Foment també ha establert uns serveis mínims essencials per avui, divendres 25, amb un servei del 72% pels trens de Llarga Distància Convencional i Alta Velocitat.