Aquest vaixell fantasma se suma als que porten apareixent a la costa des de fa diversos mesos i es desconeix el lloc del qual provenen i la seva finalitat

Vaixell fantasma amb cadàvers apareix al Japó | Diari CatalàNou vaixell fantasma apareix després que el món conegués l’aparició a les costes japoneses d’11 navilis atrotinats, desèrtics i amb desenes de mariners morts en les seves cobertes, el país del Sol naixent acaba d’informar de la troballa d’un altre d’aquests vaixells en les mateixes condicions.

Aquest vaixell va ser trobat diumenge dia 6 de desembre surant prop de l’illa de Honshu (la principal de l’arxipèlag). En el seu interior, a més, han aparegut quatre cossos sense vida.

El vaixell que ha estat trobat compta amb les mateixes característiques que els que van ser trobats al llarg d’aquest últim mes prop de la regió nipona. I és que, a més d’estar elaborat gairebé totalment en fusta, compta amb una extensió de 12,5 metres de llarg.

Vaixell fantasma amb cadàvers apareix al Japó | Diari CatalàAquest últim vaixell fantasma va ser trobat a 10 quilòmetres (unes sis milles) del port pesquer de Ushitaki, en Sai Village, segons ha explicat un portaveu de la Guàrdia Costanera d’Aomori a la cadena CNN. Novament, no hi ha cap element que permeti identificar el lloc del qual prové la nau, encara que se sospita que ha pogut estar a la deriva des de fa força temps.

El misteri d’aquesta flota fantasma va començar aproximadament fa dos mesos. Des d’aquest moment han aparegut a les costes del Japó ni més ni menys de fins a 11 vaixells (l’últim és el número 12) a la deriva, sense càrrega, sense cap bandera que els identifiqui i totalment carregat de cadàvers en avançat estat de descomposició (alguns no sent més que esquelets). Avui dia, la xifra de cossos trobada, segons la Guàrdia Costanera local, és de 22. Dos d’ells van ser trobats sense cap. D’altra banda, en un d’ells van aparèixer fins a sis cranis separats dels seus cossos.

Les autoritats del Japó estan tractant d’esbrinar la seva procedència. La teoria més admesa sobre aquest vaixell fantasma, almenys de moment, és que provenen de Corea del Nord. Per realitzar aquestes afirmacions, les autoritats del país del Sol naixent es basen en una bandera rasa d’aquest país trobada en una de les cobertes i en l’aparició d’una sèrie de lletres gravades en els cascos d’una de les naus A la mateixa es llegeix el següent: ‘Exèrcit Popular de Corea’. Aquesta tipografia, segons les autoritats, és la mateixa que es va usar en un dels vaixells que va arribar a la ciutat costanera de Wajima el 20 de novembre amb 10 cossos en descomposició al seu interior.

Vaixell fantasma amb cadàvers apareix al Japó | Diari CatalàUna altra teoria és la que ofereixen mitjans de comunicació japonesos que consideren que els vaixells podrien haver estat pescant en aigües prohibides i podrien haver estat considerats desertors. També es destaca la teoria que els seus mariners tractaven d’escapar del règim de Kim Jong-un.

Sabem que, per a aquelles persones que viuen fora de la capital de Corea del Nord la situació segueix sent molt difícil. Per això, la necessitat econòmica o el desig de llibertat pot fer que tractin de sortir del país.

Va explica John NilssonWright, cap del programa asiàtic de l’Institut de Política de Chatham House, a la CNN.