La roda de premsa prèvia al primer Gran Premi de la temporada va transcórrer amb normalitat tot, però Rossi va passar a l’atac minuts més tard

Sis pilots davant els micròfons, però dos d’ells captaven tota l’atenció dels periodistes aglutinats a la sala de premsa del Losail International Circuit. Marc Márquez i Valentino Rossi protagonitzaven la roda de premsa de MotoGP. Ho feien des dels prolegòmens, moment en el qual els pilots es retroben. Ni una sola paraula entre ells. Ni una mirada, ni un simple gest.

Durant la roda de premsa tot semblava tornar a la normalitat. Els periodistes preguntaven, però Márquez i Rossi esquivaven polèmiques. L’italià assegurava que “van passar coses que sobrepassaven la normalitat, però forma part del passat. Ara som aquí i mantindrem una lluita apassionant. Aquest any no passarà res especial. Tots donarem el màxim per estar entre les posicions capdavanteres”.

Per fi el tempestuós desenllaç de l’any passat quedava enrere amb l’inici d’una nova temporada. Jorge Lorenzo, Dani Pedrosa, Maverick Viñales, Marc Márquez, Andrea Iannone i Valentino Rossi responien amb normalitat i explicaven les seves sensacions amb els nous reglatges. Fins i tot, en alguns moments, entre rialles.

Rossi recorda Senna

Amb el punt i final a la roda de premsa, és moment per atendre els mitjans de manera més personalitzada. Rossi, als micròfons de Movistar+, reconeixia que “oblidar mai podré oblidar el que va passar. Ni jo ni molta gent. Només espero que cadascú corri única i exclusivament pels seus interessos”.

En petit comitè, i rodejat pels periodistes italians, Valentino Rossi va tornar a la càrrega. De nou, l’italià va recordar la perillosa maniobra d’Ayrton Senna, amb la qual l’any 1990 el brasiler va treure de la pista el seu rival Prost per guanyar el títol. El missatge, a més, anava envoltat de venjança cap a Marc Márquez: “Vaig entendre la grandesa de Senna massa tard. Culpa meva. Al veure aquella maniobra vaig dir-me «què collons», va ser valent. També vaig dir-me que no sabria si algun dia tindria l’oportunitat. Es difícil pensar-ho, és dur. Serà difícil que es presenti l’ocasió”.