FOTO: motogp.com

‘Il Dottore’ dóna un cop sobre la taula a Jerez i aconsegueix una primera posició que a priori havien de disputar-se Jorge Lorenzo i Marc Márquez

Valentino Rossi regressa a la pole position d’una graella de sortida des que va aconseguir-la a Assen (Holanda) la temporada passada. ‘Il Dottore’, amb un temps d’1:38.736, sorprenia Jorge Lorenzo i Marc Márquez, els dos candidats que a priori partien com a favorits per fer-se amb la primera posició. Ambdós mantenien una intensa lluita amb el cronòmetre, però en l’últim sospir veien com Rossi els hi pispava la cartera.

L’italià, de fet, tancava la combinada amb el millor temps del cap de setmana gràcies al registre aconseguit en l’FP3. El seu company d’equip el millorava en la següent sessió, però Rossi demostrava que estava capacitat per tornar a la primera posició de la graella de sortida.

 

Quarta pole en els últims set anys

Des de l’any 2010, Il Dottore solament ha aconseguit la pole position en quatre ocasions: França 2010, València 2014, Holanda 2015 i Jerez 2016. A aquest pobre balanç cal afegir que solament s’ha classificat en la primera línia de sortida en 19 dels 97 Grans Premis que ha disputat. En aquest període, Jorge Lorenzo ha aconseguit 27 pole position -totes a MotoGP- i Marc Márquez 58 -12 a 125cc, 14 a Moto2 i 32 a MotoGP-.

Ara bé. Assen, últim circuit que ha vist sortir a Valentino Rossi des de la pole, va acabar celebrant el triomf del pilot italià. Demà mantindrà una dura batalla amb Márquez i Lorenzo. Tots dos tenen un ritme superior al d’Il Dottore, però el ‘46’ voldrà repetir la gesta d’Assen 2015.

 

Graella de sortida pel Gran Premi d'Espanya | FOTO: motogp.com
Graella de sortida pel Gran Premi d’Espanya | FOTO: motogp.com