Han detingut una trama amb 50 persones implicades

La Policia Nacional ha detingut 50 persones a Madrid, Lleó, Barcelona, Sevilla, Albacete i València com a responsables d’una trama que havia aconseguit defraudar més d’1 milió d’euros mitjançant el robatori de dades de targetes de crèdit, que després eren bolcades en targetes falses.

Els detinguts, majoritàriament residents a la Comunitat de Madrid (23 detinguts), compraven dades de targetes bancàries per crear clons d’aquestes targetes i utilitzar-les de manera fraudulenta. Les targetes que creaven mitjançant aquest sistema les utilitzaven després per fer compres fictícies en establiments comercials connivents amb els que després es repartien els diners, com una agència de viatges virtual en què compraven bitllets d’avió o tren així com estades en hotels.

Només a través d’aquesta pàgina web haurien defraudat més de 50.000 euros, segons les estimacions de la policia.

La investigació va començar fa un any sobre un grup d’individus d’origen nigerià, localitzats a la Comunitat de Madrid, que s’estaria dedicant a l’ús fraudulent de targetes bancàries, segons expliquen els responsables de l’operació.

Aquests eren els responsables de contactar amb proveïdors de numeracions de targetes de crèdit procedents majoritàriament de la Xina i EUA, que després bolcaven en les bandes magnètiques de targetes noves.

Per a això, la trama disposava de quatre laboratoris de falsificació a Madrid amb lectors i gravadors de targetes, ordinadors, impressores, suports en blanc i altres materials per fer les imitacions.

A més, els agents han confiscat d’un ordinador portàtil amb què un dels detinguts aconseguia falsificar ‘in situ’ targetes amb què reservava estades en hotels.

Juntament amb els responsables de l’obtenció de dades i falsificació de les targetes, l’organització disposava també d’altres membres la funció dels quals era utilitzar les targetes fraudulentes en comerços i caixers automàtics per obtenir diner líquid o productes que després es venien al mercat negre.

Pel que fa als detinguts, la majoria han estat capturats a la comunitat de Madrid: 23 persones de nacionalitats nigeriana, dominicana, guineana, polonesa, pakistanesa i espanyola. Durant l’operació s’han registrat 13 immobles a la comunitat i s’han confiscat 12.770 euros en efectiu, 80 telèfons mòbils, 32 targetes SIM, documents falsos i objectes adquirits mitjançant aquest sistema de frau.

A més, mitjançant l’anàlisi dels documents requisats s’ha aconseguit identificar diversos negocis que col·laboraven amb la trama. Part dels detinguts (27) són empresaris, majoritàriament del sector de l’hostaleria, acusats de participar en el frau.

En total, els responsables de l’operació estimen que l’activitat de la trama ha arribat a robar d’aquesta manera un total d’1,1 milió d’euros.