Van estafar estudiants amb un viatge a Cuba

0
carrers de cuba - Diari Català
Imatge dels carrers de Cuba. Foto: andresoppenheimer

“Els acusats no van organitzar cap viatge ni van tornar els diners rebuts”

Dos responsables d’una agència de viatges de Sabadell (Barcelona) s’enfronten amb una pena de presó per presumptament estafar el 2011 una desena d’alumnes de l’Escola Superior de Disseny (Esdi) de la Universitat Ramon Llull de Barcelona amb un viatge d’estudis a Cuba, que mai va arribar a realitzar-se.

En la seva qualificació prèvia al judici, previst aquest dimarts a l’Audiència de Barcelona, el fiscal acusa d’un delicte d’estafa a María Josefa S. i Salvador S., per a qui demana tres i cinc anys de presó respectivament; al cas d’ell, la sol·licitud de pena és més alta per “aprofitar-se de la  seva credibilitat empresarial o professional”.

Salvador S., com a representant de l’agència J&T Tours que estava ubicada al carrer Demòstenes de Sabadell, va estafar estudiants amb un viatge a Cuba i els va oferir “com a expert en l’organització de viatges d’estudis” un viatge per 850 euros, que havien de pagar en tres terminis.

Va intentar guanyar-se la confiança dels joves –d’entre 21 i 23 anys llavors– enviant-los correus electrònics i documentació amb detalls del viatge i els va requerir un primer pagament de 255 euros que van fer efectiu el 7 de novembre de 2011, segons l’escrit de la Fiscalia recollit per Europa Press.

L’acusat fins i tot va obtenir un localitzador de vol d’una empresa de viatges majorista que va facilitar als estudiants per aconseguir més credibilitat en la seva gestió; després, d’acord amb María José S., administradora de J&T Tours, presumptament va ingressar aquests diners al compte d’aquesta mercantil.

595 EUROS A CADA ESTUDIANT

Després d’ingressar els diners, el 21 de novembre de 2011 van donar de baixa la reserva del viatge però, malgrat això, van exigir als joves l’abonament d’un segon pagament de 340 euros, que van ingressar un altre cop al mateix compte.

“Els acusats no van organitzar cap viatge ni van tornar els diners rebuts”, sosté l’escrit de la Fiscalia que, a més de les penes de presó, demana que Salvador S. i María José S. tornin a cada estudiant 595 euros.