El llançament del Velántur Cars està previst per al 2017

No fa molt ens advertien que un cotxe elèctric creat a Espanya estava al caure i, pel que sembla, ja el tenim aquí. Després de més de 18 mesos treballant en totes les activitats de desenvolupament, assaig i preparació per a l’homologació del que serà el primer vehicle elèctric de luxe fabricat a Espanya, Velántur Cars, ha començat a definir el roadmap per a la seva producció i llançament, previst per al 2017.

El nou vehicle comptarà amb alta tecnologia aplicada a la mobilitat elèctrica i un disseny que reflecteix el concepte original de la marca, el Art-Tech, una combinació d’artesania tradicional i tecnologia. Un disseny barroc que mira cap al futur per donar resposta a la creixent demanda d’aquests vehicles per part del mercat automobilístic i, alhora, fomentar la mobilitat sostenible.

Amb una longitud d’una mica més de 4 metres i una autonomia que superarà els 400 quilòmetres, la versió inicial que es llançarà al mercat serà la de tres portes i 2+2 places. Amb unes prestacions a l’altura de models amb motor de combustió propers als 180 CV, tindrà una acceleració de 0 a 100 km/h per sota dels 8 segons i equiparà bateries d’Ió-liti. El nou Velántur comptarà amb sistema de recarrega lenta i ràpida, aquesta última s’ompliria en només 30 minuts.

Velántur Cars vol reunir l’exclusivitat, esportivitat, sostenibilitat en un mateix cotxe. Així mateix, la companyia assegura que la tecnologia estarà a l’avantguarda de la mobilitat elèctrica, tant en el sistema d’emmagatzematge com en el de tracció. Però també estarà present a l’interior, amb pantalles digitals i tot tipus de gadgets d’acord amb la demanda actual.

Els dos primers prototips ja es troben en fase de proves dinàmiques circulant per les carreteres espanyoles, així que si algun dia els veieu, ja sabeu de quin model es tracta.