El mercat dels cotxes i tot terrenys segueix en alça i acumula un creixement del 6,9% durant el primer trimestre del 2016

L’Associació Nacional de Fabricants d’Automòbils i Camions (Anfac) juntament amb Faconauto va publicar les dades de matriculacions d’aquest primer trimestre de 2016. Tal com indica el seu estudi, la venda de cotxes ha crescut un 6,9% durant els tres primers mesos, una dada que es tradueix en 285.495 matriculacions. És el primer millor trimestre des del 2010 malgrat tenir present que el ‘efecte estacional’ de Setmana Santa ha afectat a la progressió del mes de març. De totes maneres, el mes passat es va registrar la venda de més de 100.000 unitats mantenint-se en -0,7%. Cal destacar que, actualment, el mercat segueix recolzat en l’esforç promocional de les marques, els concessionaris, el Pla PIVE i la demanda de lloguer.

Si ens fixem en els canals per separat, tots ells han aconseguit tancar en positiu. El canal empresarial ha crescut un 18.8% i les empreses de lloguer un 5,8%. Per al mercat de particulars l’augment se situa en un 1,9% amb 139.441 unitats. Tal com publica Anfac “respecte al comportament del mes de Març, el canal d’empresa ha crescut un 10% amb 28.125 unitats, el canal particular ha crescut un 0,3% amb un total de 51.057 unitats, i el canal de lloguer, que ha tingut un pitjor comportament de l’esperat, ha caigut un -9,7% amb 32.330 unitats”.

El director de l’Associació, David Barrientos, comenta davant aquestes dades que: “Aquest primer trimestre de l’any s’ha caracteritzat per ser el millor dels últims set anys, gràcies fonamentalment al vigor del consum privat, on destaca el constant esforç comercial de marques i concessionaris”. Jaume Roura, president de la patronal de concessionaris Faconauto: “confiem també en què es mantingui la situació econòmica, la confiança del consumidor i l’accés al crèdit. Així mateix, ajudaria, i molt, que arribés l’estabilitat política que els empresaris necessitem per seguir creant riquesa i ocupació”.