Motor de quatre cilindres turbo per a la nova versió del Porsche Macan

Sembla que Porsche va agafant el gust a això dels quatre cilindres turbo, després de muntar-lo en el 718 Boxster i Cayman, ara li toca al Porsche Macan i, amb ell, arriba la versió d’accés (bàsica) del SUV alemany.

El motor de dos litres amb turbocompressor del Macan desenvolupa 252 CV de potència i un parell màxim de 370 Nm entre les 1.600 i les 4.500 rpm. A més, s’ajunta a la transmissió PDK de doble embragatge i set velocitats. Com a resultat d’això, el Macan passa de 0 a 100 km/h en 6,7 segons i, amb el paquet opcional Sport Chrono, aquest temps es redueix a 6,5 segons. La velocitat màxima és de 229 km/h. Respecte al consum, el Macan es mostra bastant eficient donades les seves prestacions i es mou entre els 7,4 i 7,2 l/100 km, segons el cicle d’homologació NEDC.

Per millorar el seu dinamisme, el Porsche Macan opta pel control de tracció Porsche Traction Management (PTM) i el sistema de tracció a les quatre rodes actiu, així com una suspensió i una direcció precisa. Com a opció es pot muntar un sistema de suspensió pneumàtica amb control d’anivellació, que inclou l’amortiment adaptatiu PASM. Amb un pes en buit de 1.770 quilos, el Macan és el SUV més lleuger fabricat per Porsche.

Nova versió d'accés a la gamma Porsche Macan | Diari Català
Vista posterior

Visualment, el nou model bàsic només es diferencia en alguns detalls dels més potents de la gamma. Els elements que distingeixen el seu exterior són els marcs de les finestretes laterals en negre, aquest mateix color a les pinces de fre, allotjades a les llandes de 18 polzades, i un sistema d’escapament amb dos tubs individuals fets d’acer inoxidable. Bona part de l’equipament de sèrie del vehicle és idèntic al dels models S, com els seients confort d’Alcàntera amb vuit reglatges elèctrics en el costat del conductor, l’última generació del Porsche Communication Management (PCM), així com avisador de canvi involuntari de carril i porta del maleter elèctrica.

El llançament comercial de la versió bàsica del Porsche Macan al mercat espanyol serà al juny per un preu de 63.180 euros.