Max Verstappen s’ha convertit en el pilot més jove en guanyar una cursa de Formula 1

Després de la seva victòria en el Gran Premi d’Espanya disputat al Circuit de Barcelona-Catalunya, Max Verstappen s’ha convertit en el pilot més jove en guanyar una cursa de Formula 1, i això és gràcies als seus només 18 anys.

Només fa dos dies que s’ha tret el carnet de conduir, de fet va debutar a la categoria reina de l’automobilisme amb 17 anys, però molts ja li troben un futur brillant, i no és per menys. Verstappen és un pilot atrevit, sense por, però, de moment, amb bastant de cap. No sembla un embogit que fa el que sigui i com sigui per guanyar un lloc, sinó que té paciència i espera el moment just per colar-s’hi. És un d’aquells pilots que surten cada molt de temps i, per això, cal aprofitar-lo amb una Formula 1 decent que permeti alternatives constants, i no només quan els dos monoplaces de l’equip punter es retiren.

Però, abans que Verstappen, va haver-hi altres pilots joves en guanyar un Gran Premi i, això, és el que volem repassar. El tercer classificat de la cursa d’avui, Sebastian Vettel, és qui fins ara ostentava aquest rècord aconseguit amb 21 anys i 73 dies en el Gran Premi d’Itàlia 2008 amb Toro Rosso, mentre que l’ara tercer de la llista és l’asturià Fernando Alonso amb 22 anys i 26 dies (Gran Premi d’Hongria 2003 amb Renault). En aquesta classificació també hi apareixen noms com Lewis Hamilton, Kimi Raikkonen o Michael Schumacher amb edats d’entre 22 i 23 anys.

Aquestes dades donen més rellevància a la fita de Verstappen, ja que l’holandès ha batut el rècord amb una diferència de tres anys respecte Vettel. Ara només queda que la seva progressió sigui ascendent i no caigui en cap temptació que li trastoqui el seu meravellós futur com a pilot de Formula 1.