VertiGo es el vehicle robòtic de Disney Research i ETH Zurich que pot traslladar-se per qualsevol paret sense cap problema

VertiGo, el robot de Disney que es mou per parets | Diari CatalàDisney Research ens sorprèn per un robot que ha creat, (VertiGo) que té entre les seves diverses peculiaritats el fet d’escalar parets com si fos una aranya. I és que no només pot escalar, sinó que també pot volar i saltar obstacles si així ho necessités. Tot un robot que si ens perseguís, sent nosaltres els protagonistes d’alguna pel·lícula de ciència-ficció, ho tindríem ben difícil escapar d’ell.

La divisió tecnològica de Disney i l’Escola Politècnica Federal de Zuric van treballar juntes per a la creació d’un vehicle robòtic anomenat vertigen la principal funció és desplaçar-se en parets gràcies a les característiques de la seva construcció.

VertiGo ha estat creat per Disney Research i el grup de recerca ETH Zurich. Utilitzant les rodes i hèlixs adequades, el robot pot volar sobre obstacles i enfilar-se a parets per escalar tal com es pot veure al vídeo de capçalera.

Disney Research explica en el document de la investigació que es va realitzar per crear a VertiGo que els elements principals perquè aquest robot pugui desafiar la gravetat resideixen en l’estructura de fibra de carboni, la mida de les seves quatre rodes i les dues hèlixs centrals.

VertiGo, el robot de Disney que es mou per parets | Diari CatalàVertiGo entre les seves qualitats estan unes rodes que funcionen sense energia, ja que tot el moviment prové de les hèlixs que són les encarregades de portar a aquest robot per tota mena de superfícies o enfrontar-lo a aquests murs si fos així necessari.

Un robot que té diferents usos com seria apropar-se a espais en el que seria difícil l’accés, tal com ha passat a Fukushima on les han hagut d’idear per endinsar-se en aquests reactors.

Aquest robot de Disney Research i ETH Zurich podria ser utilitzat no només per a la indústria cinematogràfica sinó també en altres àmbits.

Les nostres aplicacions de recerca són experimentades per milions de persones. Honrem el llegat de Walt Disney en innovar i desplegar les nostres innovacions en una escala mundial

Es la frase final del text on s’expliquen els objectius dels laboratoris de Disney Research.

Els robots de Boston Dynamics ens sorprenen per la seva gran versatilitat i per l’espectacular de la seva tecnologia, cosa que també fa una mica de por si recordem a aquesta pel·lícula Terminator en què els T800 i altres, feien de les seves per dominar a l’humà. Esperem que encara quedin unes quantes dècades abans que passi alguna cosa semblant, perquè tot va encaminat cap a això (a un que li agrada la ciència-ficció).