La versió especial Vespa 946 Bellissima compta amb una estètica futurista però amb un gran respecte per l’ADN que caracteritza a aquesta scooter 125

Quan es va llançar la primera Vespa 48 al 1946 l’objectiu de la seva fabricació era bàsic, poder oferir una oportunitat de mobilitat a joves amb recursos limitats. Era d’esperar que es convertís en un producte de gran volum però el seu èxit i longevitat és especial. Setanta anys després, Piaggio llança una edició especial de la moto coneguda en tots els racons del planeta però que arriba tant carregada que aquesta Vespa 946 Bellissima d’accessible en té molt poc. El seu preu de sortida és de 9.500 euros.

Segons els seus fabricants, han volgut recuperar alguns detalls del disseny prototip MP6 del que sortiria la primera generació Vespa. Sens dubte, quan veus les seves fotografies saps que estàs davant la scooter italiana. La forma del seu cul ‘avispat’ amb el portapaquets, la plataforma plana amb proteccions de goma i el far rodó són tan característics com irrepetibles. Però no tot és cosa del passat. El seient és, com a mínim, futurista i en el seu disseny prevalen línies afilades, no tan quadrades com en el passat. Les rodes petites que sempre muntaven les Vespa resultaven un punt negatiu pels més indecisos així que aquesta versió compta amb unes llandes de 12 polzades.

Vespa 946 Bellissima
La Vespa 946 Bellissima té detalls mítics però també respecta la seva identitat | Foto: Piaggio

Setanta anys no passen com si res i la Vespa 946 Bellissima arriba carregada d’equipament tecnològic i millores que han arribat amb l’evolució de les motocicletes. Compta amb frens de disc en ambdues rodes a més del nou ABS però el més sorprenent és l’ASR o control de tracció que munta la roda posterior. Un element molt estrany en les scooter de 125 però que segur s’agrairà i es convertirà en una norma.

Ara per ara no hem pogut provar aquesta bonica recreació de la història. El futur de Vespa tindrà molt a veure amb aquesta versió però esperem que el preu sigui més realista. Aquesta moto, en tractar-se d’una edició especial, es llança amb un preu realment desorbitat, el que la convertirà en una peça de col·leccionista sense cap dubte.