L’últim Ral.li del Campionat ha estat molt disputat per al segon lloc 

El VI Ral·li Comunitat de Madrid del Campionat d’Espanya de Ral.lis d’Asfalt, disputat el 13 i 14 de novembre, última prova del Campionat, del que ja és campió M. Fuster.

Una memorable sisena edició amb un desenvolupament sensacional de la prova amb un gran duel entre Marbán i Monarri, pel segon lloc de la classificació. Iván Ares imposa la seva llei en el Ral·li Comunitat de Madrid RACE OPEL, l’organització ha sabut mantenir la qualitat del ral.li, oferint una prova exemplar, catalogada per una gran majoria com una de les millors de l’any en molts aspectes. Sobretot en un, el de la seguretat.

L’absència de notícies, són bones notícies i és que el desenvolupament de la cursa ha resultat de somni. Els nous trams escollits han convençut a tots aconseguint així tenir, per primera vegada, l’unànime reconeixement social, de pilots i espectadors. En aquest context tan positiu la segona etapa ha tornat a tenir a la bona climatologia com a companya de viatge en una prova en la qual s’han invertit els termes sobre edicions anteriors perquè res de fred sinó calor, ni de gel o boires.

VI Ral·li Comunitat de Madrid - Diari Català
VI Ral·li Comunitat de Madrid

L’etiqueta de favorit al triomf, l’ha fet real el de la Corunya Iván Ares, qui guanya en el seu debut a Madrid, sumant el seu tercer triomf de l’any i anotant-se el segon lloc del campionat de Ral.lis d’Asfalt del Campionat d’Espanya 2015.

Emocionat al final, amb llàgrimes en els ulls d’Ares, deia “hi ha molt treball i esforç darrere. Som un equip privat i aquests resultats són un somni. Tanquem així un any que mai pensaven que podríem aconseguir. Al 2016 tornarem per intentar guanyar de nou. Felicito a l’organització pel seu excel·lent treball”.

L’ampli avantatge d’Ares, li ha permès gaudir del dissabte amb relaxació, tot el contrari dels pilots classificats a continuació, Marbán i Monarri que s’han disputat el segon lloc fins a l’últim tram, en el Jarama, decantat a favor del primer.

D’aquesta forma s’ha confeccionat un pòdium inèdit en la prova, amb Marbán millorant el seu millor lloc,  al 2012. Sensacional quart lloc de Cristian Garcia, en un ral.li perfecte que completa un any excel·lent. I tanca els cinc primers, Alberto Sansegundo que, com els altres pilots del capdavant, signa el seu millor parcial al ral.li.

VI Ral·li Comunitat de Madrid - Diari Català
VI Ral·li Comunitat de Madrid

Anotar que Gorka Antxustegui s’emporta el títol de Dues Rodes Motrius, després de guanyar en aquesta categoria a Madrid. Mateix final per a Ángel Paniceres, guanyador en Junior i Campió entre els més joves. Igualment Ángela Vilariño ha resultat la millor fémina, guanyant el títol.

Més emoció hi ha hagut en R2 i Classe FIA. José Luis Peláez guanya ambdues categories al ral.li però els títols són pel gallec Víctor Senra, que ha corregut aquí amb la calculadora en mà.

El Ral.li CAM RACE OPEL, s’ha volgut sumar dos dies després de dol oficial de l’automobilisme espanyol per les víctimes dels atemptats de París. Per això s’ha guardat un minut de silenci en el pòdium, ocupat per pilots, copilots i autoritats, a més de suprimir el festiu moment de l’obertura de les ampolles de cava en el lliurament de trofeus.

VI Ral·li Comunitat de Madrid - Diari Català
VI Ral·li Comunitat de Madrid

Classificació VI Ral·li Comunitat de Madrid RACE OPEL:

1‐ I. Ares/A. Bañobre (Porsche 997 GT3)

2‐ D. Marbán/V.Ferrero (Porsche 997 GT3)

3‐ A. Monarri/R. Santjoan (Mitsubishi Lancer EVO X)

4‐ C. García/R. Llis (Mitsubishi Lancer EVO X)

5‐ A. Sansegundo/I. Navas (Mitsubishi Lancer EVO X)

VI Ral·li Comunitat de Madrid - Diari Català
VI Ral·li Comunitat de Madrid