Viatge a Síria sense tornada de 33 catalans

0
Estat Islamic Catalunya
Foto: Europa Press

Els Mossos d’Esquadra detecten la sortida de 33 catalans amb destí Síria i que no han retornat

 

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va informar aquest dimecres que durant la setmana 33 persones han viatjat des de Catalunya rumb a Síria. En unes declaracions a RAC1 -recollides per l’agència ACN-, Trapero informa que cap d’aquestes persones ha tornat encara a Catalunya. Es tracta de persones joves, homes en la seva gran majoria i radicalitzats en l’entorn d’Internet.

Trapero també va senyalar l’obertura de 20 noves mesquites d’origen salafista en el darrer any, amb el que ja sumen 80 d’aquest tipus a tota Catalunya. “Salafisme no és jihadisme”, va deixar clar el cap dels Mossos a RAC1, explicant que “els salafistes no justifiquen, en cap cas, l’ús de la violència”.

D’altra banda, Josep Lluís Trapero va anunciar noves estratègies per “detecar a temps” fenòmens de radicalització islamista. D’altra banda, també va informar de nous i reforçats controls a les carreteres catalanes, especialment a les properes a la frontera amb França, país que ha restringit l’espai Schengen des dels atemptats de París de divendres passat.