Viatge a Síria sense tornada de 33 catalans

0
Estat Islamic Catalunya
Foto: Europa Press

Els Mossos d’Esquadra detecten la sortida de 33 catalans amb destí Síria i que no han retornat

 

El comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, Josep Lluís Trapero, va informar aquest dimecres que durant la setmana 33 persones han viatjat des de Catalunya rumb a Síria. En unes declaracions a RAC1 -recollides per l’agència ACN-, Trapero informa que cap d’aquestes persones ha tornat encara a Catalunya. Es tracta de persones joves, homes en la seva gran majoria i radicalitzats en l’entorn d’Internet.

Trapero també va senyalar l’obertura de 20 noves mesquites d’origen salafista en el darrer any, amb el que ja sumen 80 d’aquest tipus a tota Catalunya. “Salafisme no és jihadisme”, va deixar clar el cap dels Mossos a RAC1, explicant que “els salafistes no justifiquen, en cap cas, l’ús de la violència”.

D’altra banda, Josep Lluís Trapero va anunciar noves estratègies per “detecar a temps” fenòmens de radicalització islamista. D’altra banda, també va informar de nous i reforçats controls a les carreteres catalanes, especialment a les properes a la frontera amb França, país que ha restringit l’espai Schengen des dels atemptats de París de divendres passat.

Compartir
Article anteriorL’Iran desmantella una cèl·lula terrorista
Article següentDerrota de David Ferrer, que cau eliminat de la Copa Masters
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]