Funerals d'Estat per les víctimes de terratrèmol d'Itàlia | Diari Català

Aquest dissabte es fa el primer funeral d’Estat per les víctimes del terratrèmol del centre d’Itàlia amb el president de la República, Sergio Mattarella, i el primer ministre, Matteo Renzila

Les banderes onejaran a mig pal a tot el país pels funerals de les víctimes d’Arquata del Tronto, una de els tres localitats dels Apenins més afectades pel sisme.

Les víctimes mortals del terratrèmol de magnitud 6 a l’escala Richter que va sacsejar aquest dimecres el centre d’Itàlia han augmentat a 290, després de la troballa de dos cossos més sota les runes d’un hotel a Amatrice, la més afectada.

El portaveu dels bombers, Luca Cari, ha confirmat la troballa de dos morts sota les runes de l’Hotel Roma, situat al centre d’Amatrice i ha aclarit que “la recerca encara no ha acabat”.

Amb aquestes dues víctimes mortals són ja 223 les registrades només a Amatrice, mentre que Accuoli, l’altra població de la regió de Lazio més colpejada, es manté el balanç en onze morts. D’altra banda, a Arquata del Tronto i Pescara del Tronto, a Les Marques, el balanç és de 49 morts.

Itàlia viu aquest dissabte una jornada de dol nacional declarada pel Govern i a més estan previstos els funerals de les víctimes d’Arquata del Trento, als quals assistirà el president de la República, Sergio Mattarella, i el primer ministre, Matteo Renzi. Mattarella està visitant primer Amatrice.

Mentrestant, les rèpliques se segueixen produint, l’última d’elles, de 3,4 de magnitud, ha tingut lloc a les 8.21 a Amatrice, mentre que durant la nit s’han registrat 35 tremolors més, la més potent de magnitud 4 a les 4.50 a Ascoli Piceno.

Les prop de 2.100 persones que s’han quedat sense casa després de la tragèdia han passat la seva segona nit en els campaments provisionals, 653 d’elles a Lazio, 920 més a Les Marques i 600 a l’Úmbria.