Víctor del Árbol guanya el Premi Nadal i Lluís Foix el Josep Pla de literatura

0

Víctor del Árbol guanya el Nadal per “La víspera de casi todo” i Lluís Foix el Josep Pla ho fa amb “Aquella porta giratòria”

Els primers premis literaris del 2016 ja tenen guanyadors. Víctor del Árbol, Mosso d’Esquadra que porta més de 15 anys narrant les vivències del cos policial dins la literatura,  ha guanyat el Premi Nadal per “La Víspera de casi todo” i el periodista Lluís Foix s’ha emportat el Premi Josep Pla per “Aquella porta giratòria”.

La novel·la de Del Árbol narra la història de Germinal Ibarra i Eva Mahler, una parella aferrada al seu passat que en arribar a La Costa de la Muerte (Galicia) es topen amb un grup de personatges, que igual que ells tenen uns records que pesen massa.

El jurat del Premi Nadal, que aquest any ha arribat a la 72a edició, ha estat compost per Emili Rosales, Andrés Trapiello, Germán Gullón, Lorenzo Silva i Clara Sánchez, és el més antic de les lletres espanyoles i està dotat en 18.000 euros.

La història de Víctor Del Árbol ha estat vencedora per sobre de 341 obres procedents de tot el món. Del Árbol es va presentar als Premis Nadal amb el pseudònim d’Aurèlia Ballesteros i amb el títol de “Cruz de olvidos”.

Del Árbol és considerat tota una estrella de la literatura a França on a més ha estat reconegut amb el Gran Prix de Littérature Policière 2015. El seu últim projecte “Un millón de gotes” es va publicar el 2014 amb l’editorial Destino.

“Aquelles portes giratòries” la segona part de les memòries de Lluís Foix

Les portes giratòries de l’antiga redacció de La Vanguardia han inspirat el títol de la segona part de les memòries de Lluís Foix. El periodista, que va publicar la primera entrega fa tres anys amb el títol de “La Marinada sempre arriba”, ha guanyat el Premi Josep Pla amb la seva l’arribada al rotatiu del Comte de Godó on feia de traductor fins al 1983 que en va ser el director.

La 48a edició del Premi Josep Pla ha tingut com a jurat als escriptors Sebastià Alzamora, Antoni Pladevall, Àlex Susanna, Rosa Cabré i Glòria Guasch. Amb aquest guardó, Lluís Foix, que es va presentar amb el pseudònim de Joan March, s’emporta un premi valorat en uns 6.000 euros i pren el relleu de l’autor Andreu Carranza.