VÍDEO | Cinc monitores alemanyes detingudes per la broma que va sembrar el pànic a Platja d’Aro

0

Els ciutadans que estaven a la zona van confondre la persecució de la ‘performance’ amb un atac terrorista amb armes de foc

 

 

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc monitores alemanyes, d’entre 20 i 25 anys, com a presumptes autores d’un delicte contra l’ordre públic en haver sembrat el pànic la nit d’aquest dimarts a Platja d’Aro (Girona) per la falsa interpretació entre veïns i estiuejants que era un atemptat terrorista.

Les joves arrestades passaran el matí d’aquest dimecres a disposició del jutjat d’instrucció de guàrdia de Sant Feliu de Guíxols (Girona), segons han informat els Mossos en un comunicat.

Va passar a partir de les 22 hores de dimarts: els Mossos van començar a rebre nombroses trucades alertant d’un possible tiroteig al centre comercial i lúdic de la població, però, en arribar al lloc, van comprovar que es tractava d’una falsa alarma.

Era una ‘performance’, tipus ‘flashmob’, que feien un grup de turistes amb pals de ‘selfie’, pistoles de joguina i crits que va provocar una estampida de gent espantada per por d’un atemptat.

Segons els Mossos, aquests turistes suposadament estaven simulant la identificació d’un personatge famós caminant pel passeig Marítim i un grup de persones corrent darrere per fer-li fotografies i intentar parar-lo.

Caigudes i taquicàrdies

Els ciutadans que estaven a la zona van confondre la persecució de la ‘performance’ amb un atac amb armes de foc, fet que va generar una alarma social i una estampida cap a diferents establiments.

Durant els incidents, 11 persones van haver de ser assistides per contusions lleus i atacs d’ansietat, en haver patit caigudes i alguna petita taquicàrdia.

L’incident va provocar un “pànic horrorós” entre els estiuejants a la localitat costanera, en un dia que hi havia molta gent a la zona, segons ha explicat a Europa Press la regidora Dolors Guirado.