VÍDEO – El Congrés coneix Gabriel Rufián

0

El diputat d’ERC, Gabriel Rufián, va fer ahir el seu primer discurs al Congrés dels Diputats, davant del qual ningú va quedar indiferent

 

El president del Congrés Patxi López va cridar a l’ordre fins a tres cops. Gabriel Rufián va utilitzar en alguna ocasió fins a cinc adjectius per definir el mateix concepte. Un darrere l’altre. Va tenir descripcions i adjectivacions per quasi tots els grups del Congrés, però sobretot per a PSOE i Ciutadans, encara que Mariano Rajoy també va rebre de retruc.

La primera intervenció de Gabriel Rufián com a diputat d’ERC al Congrés no va deixar indiferent a ningú. Va rebre molts aplaudiments, tant dels seus companys i companyes com de membres d’altres grups, que anaven des de la bancada dels independentistes bascos fins a la de Podemos. Les cridades a l’ordre, però, anaven dirigides cap als seients ocupats per socialistes, populars i els de Rivera, que van començar a queixar-se pel discurs de Rufián tan bon punt el va començar.

L’estil pausat i ple de metàfores del diputat republicà ha sorprès als diputats i diputades però també als mitjans de comunicació estatals, en alguns casos per a bé en d’altres no tant. Un exemple és el de la cadena COPE, que no van poder aguantar interrompre el discurs de Rufián en la retransmissió en directe per criticar els “atacs” a Ciutadans i la seva “falta de respecte” tant cap al castellà com cap a l’Estat espanyol, que segons ells és per culpa de l’escola catalana. El diari català El Món, ha recollit el moment just en un tall de veu.

Els cinc minuts que inicialment pertocaven a ERC per número de vots es van convertir en una mica més de nou, ja que Gabriel Rufián no va voler deixar-se res per dir. El president del Congrés li va recordar que ja havia esgotat el seu temps, però Rufián va decidir acabar el seu discurs, que va quedar sense les darreres paraules perquè van acabar per baixar-li el volum del micro.