Messi i Suarez en el penal | Diari Catala
Messi i Suarez en el penal contra el Celta | FOTO: La Liga

Leo Messi i Luis Suárez van protagonitzar contra el Celta de Vigo un gol de penal inspirat en el mític llançat per Johan Cruyff. Diari Català us porta els cinc millors llançaments de la història des dels 11 metres

Johan Cruyff

Johan Cruyff va ser pioner dels penals llançats de forma indirecta. Quan encara vestia la samarreta de l’Ajax, va decidir passar la pilota en comptes de llançar a porta per acabar rebent i marcant a porteria buida.

Antonín Panenka

Antonín Panenka també va deixar un penal per a la història a la Eurocopa 1976, inventant un llançament subtil i bombejat havent amagat prèviament amb un tir corrent. Des de llavors, molts n’han estat els imitadors.

Theyab Awana

Una altra manera artística per executar una pena màxima. Theyab Awana va agafar carrera però, just abans d’arribar a la pilota, es va girar per dur a terme un tir amb el tacó. El porter, totalment descol·locat, no va poder fer més que l’estàtua.

Ezequiel Calvente

Amb la Selecció Espanyola Sub 19, Ezequiel va llançar un penal amb el peu de recolzament enganyant per complet el porter rival. No obstant, el jugador espanyol va confessar que s’havia inspirat en Thierry Henry.

Djibrill Cissé

De vegades, no cal dur a terme una filigrana per crear una obra d’art des del punt de penal. Djibrill Cissé va fer un llançament tant potent que la pilota es va quedar suspesa, ballant per la xarxa abans de caure a la gespa instants després.