VÍDEO | Cau la xarxa d’atracadors d’àrees de servei

0

Els Mossos d’Esquadra detenen 10 membres de la banda criminal, que també es dedicava al tràfic de marihuana per diverses ciutats catalanes

 

 

Fins a 10 detencions s’han realitzat de membres de la banda encaminada a desarticular una organització criminal que es dedicava a sostreure la càrrega de camions que estiguessin estacionats en àrees de servei de les principals carreteres catalanes. La xarxa d’atracadors tenia actuacions a Barcelona, Sant Adrià de Besòs, Badalona, Santa Coloma de Gramenet, Mataró i Montcada i Reixach.
Abans de cometre els robatoris, els delinqüents, coneixedors dels sistemes de vigilància de les àrees de servei, sostreien plaques de matrícula de camions i les instal·laven als seus vehicles. Un cop tenien col·locada la matrícula sostreta recercaven camions estacionats per les àrees de descans i ho feien sempre de nit.
A banda de les persones que cometien materialment el robatori, l’organització disposava de persones que s’amagaven i vigilaven des de llocs propers per avisar-los en cas que detectessin algun vehicle policial. Aquest fet comportava que enxampar-los in fraganti fos pràcticament impossible. En el cas d’una eventual detecció policial, o bé marxaven del lloc a gran velocitat o sortien dels vehicles i marxaven a través de zones boscoses properes, fet que dificultava enormement la seva localització.
La mercaderia sostreta tenia una sortida molt fàcil gràcies als contactes que tenien amb una gran quantitat de receptadors fins al punt que, en alguna ocasió, dos dies després del robatori la mercaderia hauria arribat a Algèria. Els investigadors van constatar que l’organització també disposava de plantacions de marihuana en els seus domicilis destinades al tràfic.
Després de declarar en seu judicial el jutge va decretar sis ingressos a presó i llibertat amb càrrecs per a la resta. Tot i donar l’organització per desmantellada els investigadors no descarten detenir més persones en els propers dies.