El vídeo repassa quasi totes les versions del Porsche 911

Si hi ha un model que expressi en tots els seus sentits el significat d’història de l’automòbil, aquest és el Porsche 911. És el model per excel·lència de la marca alemanya i un mite dels esportius. Més de 50 anys avalen el seu recorregut amb una essència i un disseny que es va perllongant al llarg del temps.

No sabem si serà el millor vídeo que pugueu veure avui, però si una autèntica lliçó d’història del Porsche 911 concentrada en només un minut. El vídeo repassa diverses versions del model amb els quals pots anar veient com han evolucionat les seves línies des del primer model fins a l’actual. Si ets fan de la marca alemanya, t’encantarà, i si ets apassionat de les quatre rodes, també.

La història del Porsche 911 començava durant els anys seixanta però sota el nom de Porsche 901. Aquests tres números van desaparèixer aviat a causa d’un tema de marques registrades ja que Peugeot tenia la patent dels números de tres dígits amb un zero al mig. Davant d’això, Porsche va decidir tornar a batejar el seu nou esportiu i, llavors sí, ja començaven oficialment les sigles 911, un número que l’ha acompanyat fins avui dia.

Un cop havia començat el Porsche 911, aquest va anar evolucionant en disseny, potència, pes, mesures, etc. Poc a poc anava creixent en tots els sentits i s’anava radicalitzant cada cop més, però sempre sense perdre l’essència i l’elegància que l’ha caracteritzat.

Al vídeo no apareixen absolutament totes les versions però, segurament, sí ho fan les més importants o nostàlgiques. És moment per mencionar el cotitzat Porsche 911 Carrer RS 2.7 del 73, o les versions Turbo, GT2 i GT3.  Sens dubte és un vídeo per mirar atentament i no perdre cap detall de cadascuna de les versions del llegendari Porsche 911.