VÍDEO | El moment que Farage reconeix la mentida del ‘Brexit’

0

Poc després de coneixer-se el resultat del referèndum, Nigel Farage, líder euroescèptic, va reconeixer que una de les promeses que van fer era mentida

El populista líder del partit euroescèptic britànic UKIP, Nigel Farage, era aquest divendres un dels homes més feliços del Regne Unit en conèixer el resultat del referèndum pel qual els britànics han decidit sortir de la UE. Ell, junt amb el conservador Boris Johnson, han estat els dos caps visibles de la campanya pel sí a la sortida del Regne Unit.

Com a líder del UKIP i de la campanya del leave (“sortir”, en anglès), va ser entrevistat aquest divendres al matí al Good Morning Britain, un dels matinals més seguits del país. Allà, la presentadora li pregunta sobre una de les promeses estrella de la campanya: que els 440 milions d’euros que setmanalment destina el Regne Unit a la UE es destinarien a la Sanitat britànica.

Amb la cara una mica desencaixada, Farage va reconèixer que mai s’havia dit això. Davant la insistència de la presentadora, Farage no va tenir més remei que admetre com a “error” utilitzar aquest argument i va reconèixer que no pot garantir que aquests diners es destinin a la sanitat del país.

En aquest referèndum, celebrat el dijous, els britànics van decidir per un 51,8% abandonar la Unió Europea. Malgrat la participació d’un 72% de la població, ara més de 800.000 britànics han signat una petició formal al Parlament Britànic perquè la consulta es repeteixi, argumentant que una decisió d’aquesta magnitud ha de ser aprovada per, com a mínim, el 60% de la població o bé que hi hagi una participació de, com a mínim, un 75%.