VIDEO: Les llàgrimes d’Obama pel control d’armes

0
Obama plorant diari catala
Font: Youtube

El president Barack Obama deixa escapar unes llàgrimes al presentar noves mesures contra la venda d’armes

 

El president dels Estats Units, Barack Obama, s’ha emocionat en el que es pot dir és una creuada de la seva segona legislatura: la lluita contra la venda indiscrimanada d’armes als Estats Units. Aquest dimarts, mentre el president anunciava un paquet de mesures per controlar aquesta venda, Obama no ha pogut evitar emocionar-se al recordar la tragèdia de l’escola Sandy Hook, al 2012, familiars dels quals estaven presents amb Obama durant l’anunci de mesures que inclouen l’increment de duresa en les penes per la venda d’armes il·legal.

Malgrat els esforços, més armes venudes

Molts cops només cal una crida a la calma per a que la histèria s’apoderi de la gent. Una cosa semblant s’ha viscut aquest desembre als Estats Units, on després dels atacs amb armes de foc a San Bernardino, California, la venda d’armes s’ha disparat al temps que el president Barack Obama feia una crida a la rebaixa de la tensió i demanava als partits Demòcrata i Republicà que arribessin a una entesa en la restricció de la compra i venda d’armament.

En concret, i segons dades del govern nord-americà, el passat mes de desembre s’han venut 1,6 milions d’armes, mentre el novembre passat havien sigut venudes ‘només’ 1,2 milions. El darrer mes amb més vendes d’armes havia estat desembre de 2012, quan es va establir el rècord amb dos milions d’armes venudes.

 

Venda armes EUA diari catala
Venda d’armes mensuals als Estats Units | Gràfic: The New York Times

 

Precisament durant el 2013 les vendes d’armes van duplicar-se respecte l’any anterior, segons analitza The New York Times, -15 milions d’armes venudes el 2013 respecte els 7 milions de 2012-. Segons aquest mateix diari, Estats Units ven més armes als seus ciutadans que qualsevol altre país del món.