“Tinc una responsabilitat enorme”

0

La nedadora catalana reconeix la duresa de les rutines diàries d’entrenament i l’exigència d’un esport com la natació sincronitzada

Ona Carbonell, nedadora i capitana de l’equip espanyol de natació sincronitzada, obre les portes dels seus entrenaments de cara al Jocs Olímpics de Río 2016.

La catalana subratlla la duresa de les rutines diàries d’entrenament, perquè després disposa de menys de tres minuts per plasmar la feina: “Treballes molt dur durant quatre anys per aconseguir aquest repte. Tens 2’45 minuts per donar-ho tot i fer-ho bé. La rutina diària es fa molt difícil a nivell físic, i també a nivell mental. He entrenat molt i he guanyat moltes medalles. Veig que ho faig bé i tinc molt marge de millora”, reconeix la nedadora.

Carbonell reconeix que “tinc una responsabilitat enorme cada dia per donar el millor de mi mateixa, perquè hi ha un grup humà molt gran que depèn de com ho facis i entrenis cada dia”.

La catalana va debutar amb la selecció espanyola amb catorze anys i ara, amb 25, és la referència de la ‘sincro’ espanyola: “Vaig començar a entendre que això era una mica més que un somni o una passió, era també el meu treball. Des del primer dia vaig sentir les sensacions de ballar amb una música dins de l’aigua, llavors vaig entendre que estava destinada a fer aquest camí”.

Carbonell assegura que quan ballen dins l’aigua hi ha una història al darrere i no només una música bonica: “Has d’aprendre a conquistar al jutge, a transmetre els teus sentiments amb la música. Amb la música em sento una persona molt segura, amb ganes de fer gaudir a la gent i gaudir fent el que faig”.

Per a la nedadora catalana, la natació sincronitzada aglutina les seves passions: “Sempre m’ha encantat l’esport i tot el que tingui relació amb l’art. Descobrir la natació sincronitzada resulta la mescla de les meves passions: el ball, l’art i l’aigua”.