VÍDEO | Solidaritat, únic partit que va votar en contra de nomenar De Alfonso

0

El grup de Solidaritat per la Independència va ser l’únic que es va oposar a la proposta de De Alfonso com a cap de l’Oficina Antifrau

El cap de l’Oficina Antifrau de Catalunya, Daniel de Alfonso, protagonitza l’actualitat política catalana a causa de la seva conversa amb el ministre d’Interior, Jorge Fernández Díaz, en la que es comenta la possibilitat de buscar escàndols sobre CDC i ERC. El seu càrrec depèn del Parlament de Catalunya i, curiosament, quan va ser proposat per CiU per ser el cap de l’Oficina, només un grup que ja ni hi és al Parlament, Solidaritat per la Independència, va qüestionar aquesta proposta i va votar en contra.

Un vídeo de la sessió del Parlament on es vota el nomenament de De Alfonso mostra a l’aleshores diputat de SI, Alfons López Tena, posant en qüestió la figura de De Alfonso, que als 80 ja era governador civil. En un article publicat aquest dimecres a Vilaweb, l’actual secretari general de SI, Uriel Bertran, justifica aquest ‘no’ a De Alfonso “perquè se sabia que era una persona vinculada a l’espanyolisme més ranci”.