Viladecans incrementa en un 10% la inversió en serveis socials

0
Viladecans pressupost
Foto: Ajuntament de Viladecans

El total del pressupost municipal serà de 61,8 milions i preveu la congelació d’impostos i taxes

 

L’Ajuntament de Viladecans tindrà un pressupost de més de 61,8 milions d’euros per a l’any 2016 i incrementarà un 10,5% els recursos destinats als serveis socials per reforçar les partides com l’atenció domiciliària o l’habitatge social.

Segons ha informat el consistori, els pressupostos per al pròxim any centren els seus esforços en “el benestar social, el foment de l’ocupació i l’activitat econòmica, l’educació i la cultura, i la millora de la mobilitat i de la neteja”.

En aquest sentit, els recursos per a serveis socials creixeran un 10,5% respecte a aquest any, reforçant especialment les partides per a l’atenció domiciliària i l’habitatge social, mentre que les ajudes escolars augmenten un 12% per cobrir més demandes de beques de menjador.

A més, el consistori consignarà un fons de contingència, de 600.000 euros, per atendre necessitats socials imprevistes o un desfasament en la previsió d’ingressos d’altres administracions.

Pel que fa a la lluita contra l’atur, Viladecans es dota d’un pla de xoc per a l’ocupació que tindrà 300.000 euros per portar a terme accions extraordinàries.

El capítol d’inversions puja a 7 milions d’euros, un 4,6% més que el 2015, amb projectes com la construcció de la nova biblioteca a Can Ginestar, la rehabilitació energètica integral de l’escola El Garrofer o les actuacions previstes a la Llei de Barris a Ponent i La Montserratina.

Els comptes municipals preveuen la congelació de la majoria d’impostos i taxes, mentre que l’endeutament es mantindrà estable al voltant del 40% dels ingressos corrents, per sota del límit fixat per la llei, segons ha informat l’Ajuntament.