Els alcaldes de Vilassar de Mar, Cabrils i Cabrera de Mar s’han posat d’acord per sol·licitar la declaració de zona catastròfica després de les inundacions i demanar ajudes econòmiques a la Diputació de Barcelona, la Generalitat i l’Estat

“Volem atendre aquesta situació excepcional i poder transformar-la en una situació normal. Per això necessitem mitjans tècnics, econòmics i recursos dels que disposem”, ha explicat en roda de premsa l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià del Clot.

L’alcaldessa de Cabrils, Lina Morales, ha dit que així es podria ajudar els particulars afectats per les inundacions, i l’alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, ha apuntat que el balanç de les pluges podria haver estat pitjor –va morir una persona en aquest municipi per la riuada– perquè tres persones arrossegades al mar a la localitat van poder ser rescatades a temps.

Mir també ha aprofitat per enviar un missatge a la ciutadania perquè faci cas dels senyals amb la finalitat d’evitar accidents.

Els tres alcaldes s’han instat a tornar a veure’s en una setmana per avaluar tots els danys i poder quantificar les despeses ocasionades.