Virginia Raggi, primera alcaldessa de Roma

0
Virginia Raggi
Virginia Raggi, nova alcaldessa de Roma | Foto: Europa Press

La candidata del partit d’esquerra alternativa, Moviment 5 Estrellas, es proclama la primera dona en ocupar el càrrec al vèncer a la segona volta de les municipals

La candidata del Moviment 5 Estrelles a l’Ajuntament de Roma, Virginia Raggi, ha guanyat la segona volta de les eleccions municipals a la capital amb el 67,18% dels vots, segons dades corresponents a més del 99% del recompte, de manera que es convertirà en la primera alcaldessa.

Raggi ha derrotat el candidat de centre-esquerra, Roberto Giachetti, que ha aconseguit 32,82% de les paperetes. En les seves primeres declaracions després de la publicació dels resultats, Raggi ha dit que en les eleccions “han guanyat els ciutadans de Roma”, als quals ha donat les gràcies per abonar la seva candidatura”.

“Diria que és un moment històric per a Roma”, ha apuntat la nova alcaldessa, visiblement emocionada, abans de recalcar que treballarà “per restaurar la legalitat i la transparència en les institucions”.

“Per primera vegada Roma tindrà una alcaldessa, en un moment en el qual la igualtat d’oportunitats és una quimera”, ha manifestat, i ha exalçat la figura dels fundadors i líders del moviment i els ha donat les gràcies per donar suport a la seva candidatura.

A més, Raggi ha promès començar a treballar “a partir de demà” per obrir “un diàleg honest sobre els problemes i les solucions”. “Ha arribat el moment de treballar. Estic preparada per governar”, ha recalcat.

 

Les municipals debiliten el Partit Democràtic de Renzi

En conjunt, la segona volta de les eleccions municipals ha suposat un clar revés per al Partit Democràtic del primer ministre Matteo Renzi, ja que el seu candidat també hauria estat derrotat a Torí, on Chiara Appendino, també del Moviment 5 Estrelles, ha guanyat amb el 54,56% dels suports.

En canvi, el Partit Democràtic conservaria Milà, on Giuseppe Sala era el rival d’un candidat de centre-dreta, Stefano Parisi. Sala s’ha imposat amb un 51,7% dels vots, pel 48,3 % recollit per Parisi.

Per la seva banda, el també candidat del Partit Democràtic Virginio Merola s’ha imposat a Bolonya, on s’ha fet amb el 54,64 % de les paperetes, imposant-se a Lucia Borgonzoni, de centre-dreta, que ha obtingut el 45,36% dels vots.

Finalment, el candidat de Llista Cívica Luigi de Magistris ha aconseguit una clara victòria a Nàpols, on ha aconseguit el 66,85 % dels vots, al davant de Giovanni Lettieri, que ha obtingut el 33,15 % dels suports.

 

Compartir
Article anteriorL’Espanyol canvia els plans de la pretemporada
Article següentJurado pot convertir-se en el primer fitxatge de l’Espanyol
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]