El virus Zika preocupa als participants dels Jocs Olímpics de Río 2016

0
El virus 'Zika' preocupa als Jocs de Río 2016 - Diari Catala
El secretari d’Estat per a l’Esport, Miguel Cardenal, ha rebutjat fer valoracions fins que es tingui la informació completa | FOTO: Europa Press

Diversos països han mostrat dubtes sobre la seva presència als Jocs Olímpics de Río 2016 a causa d’un virus que amenaça amb convertir-se en epidèmia

L’alerta de la Organització Mundial de la Salut (OMS) sobre el virus Zika, que podria infectar a quatre milions de persones al continent americà, ha començat a crear alarma entre els països participants als Jocs Olímpics de Río 2016 i algunes seleccions olímpiques ja s’estan qüestionant la seva presència a la cita brasilera. Kenia i Estats Units han mostrat els seus dubtes sobre una malaltia que es transmet a través d’un mosquit i que és especialment perillosa per a les dones embarassades.

‘Aedes aegypti’ és el nom de l’insecte transmissor del citat virus i la major preocupació al seu respecte són els seus efectes sobre les dones embarassades, ja que es poden produir defectes genètics i malformacions al fetus. L’elevada concentració de casos de la malaltia al continent americà, en especial a l’Amèrica del Sud, ha provocat que algunes seleccions que participaran als Jocs de Río 2016 no assegurin seva la presència a la cita olímpica.

Així, Kenia ha avisat que podria retirar-se dels Jocs perquè no vol arriscar-se amb la salut dels seus seleccionats, mentre que des del Comité Olímpic d’Estats Units (USOC) s’ha comunicat a les federacions que no haurien de viatjar a Brasil si no se senten còmodes anant.

El secretari d’Estat per a l’Esport, Miguel Cardenal, ha comentat al respecte que “cal prendre’s-ho molt seriosament”. “És preocupant i ja hem consultat als especialistes per a que es faci un estudi en profunditat. Quan el tinguem es farà públic, es donarà als esportistes i es prendran decisions”, ha explicat, afegint que “no volem fer valoracions precipitades i les farem quan siguin definitives, és un tema molt seriós”.

Des del Comité Organitzador dels Jocs de Río 2016, en canvi, les paraules són tranquil·litzadores i el director de comunicació, Mario Andrada, va expressar que no s’ha de crear alarma per una malaltia que es produeix a l’estiu quan la cita es produeix a l’hivern local.