El VLF Force 1 és el segon model de VLF Automotive presentat a Detroit

Avui us explicàvem el VLF Destino, el primer model de la nova empresa d’automoció de Henrik Fisker, VLF Automotive. Doncs bé, ara us presentem el seu segon model que també arriba des del Saló de Detroit. En aquest cas, el cotxe que s’amaga a sota és un Dodge Viper, el qual ha realitzat unes sessions de gimnàs extra; aquí teniu el VLF Force 1.

El seu aspecte exterior és espectacular, amb una musculatura exuberant. Aquest Dodge Viper amagat aporta un frontal molt agressiu i ample amb un capó minat per entrades d’aire. La línia lateral d’aquest VLF Force 1 segueix la del Viper i destaca per les sortides d’escapament a cada banda i les immenses llandes (massa pel nostre gust) de 21 polzades. A la part posterior destaca el gran difusor i unes òptiques que, a diferència de la resta del cotxe, tenen un disseny molt fi i elegant.

VLF Force 1, el Dodge Viper passa pel gimnàs | Diari Català
botelles de ‘Champagne’ a l’interior

L’interior no és gens agraciat i destaca per una zona enmig dels dos seients on pots deixar dues botelles de cava o ‘Champagne’, una combinació gens apropiada. A més a més, el color de la tapisseria no s’ajunta amb la filosofia de l’agressivitat del disseny exterior. En aquest sentit, sembla més un model d’allò que en diuen “postureo” que no pas un esportiu de cap a peus, cosa que sí representa el Dodge Viper.

No obstant, el VLF Force 1 amaga sota el capó un impressionant motor V10 atmosfèric de 8.4 litres que, inicialment, generava 640 CV de potència però, després de passar per les mans de VLF Automotive, s’ha pogut exprimir fins els 745 CV i 928 Nm de parell màxim, una força absolutament bestial. La seva caixa de canvis manual de sis velocitats del Dodge Viper proporciona una acceleració de 0 a 100 km/h en poc més de tres segons i una velocitat punta de 350 km/h. Així mateix, el seu pes és de 1.538 quilograms gràcies a la utilització de fibra de carboni a la seva carrosseria.

VLF Force 1, el Dodge Viper passa pel gimnàs | Diari Català
Vista posterior

Aquest VLF Force 1 serà produït a la mateixa planta que el Destino però la seva producció quedarà limitada a 50 unitats. Veurem, doncs, qui seran els 50 “bojos” capaços de comprar aquesta transformació radical i musculada del Dodge Viper.