Volkswagen arriba a un acord als EUA per pagar 4.000 milions pel ‘dieselgate’

0
Volkswagen indemnitzarà als clients nord-americans | Diari Català

El pacte inclou el reconeixement de culpa per part Volkswagen i la quantia serivrà per tancar les multes civils i penals als Estats Units

El consorci automobilístic alemany Volkswagen confirma que ha negociat el pagament de 4.300 milions de dòlars (4.095 milions d’euros al canvi actual) amb autoritats nord-americanes per tancar les multes civils i penals als Estats Units en relació amb el cas del dièsel, pel qual ha admès la culpabilitat.

La companyia va confirmar, així, que es troba en “negociacions avançades” amb el Departament de Justícia dels Estats Units i amb el de Duanes i Protecció de Fronteres del país per arribar a un acord en relació amb les investigacions criminals i certes multes en l’àmbit civil vinculades amb el cas del programari que alterava les emissions d’òxids de nitrogen (NOx) en alguns models dièsel.

La corporació que presideix Matthias Müller va indicar que aquest acord inclou, al seu torn, la posada en marxa de mesures per reforçar els sistemes de control de l’empresa, entre les quals destaca el nomenament d’un monitor independent per als pròxims tres anys.

Al mateix temps, Volkswagen va subratllar que aquest pacte preveu el reconeixement de culpa per part de la multinacional amb seu a Wolfsburg en relació amb disposicions penals als Estats Units i també afegeix una declaració de fets sobre la qual es basaran les multes.

Des de la companyia han assegurat que aquest principi d’acord encara ha de ser aprovat pels seus consells d’administració i vigilància i per altres organismes de l’empresa. La previsió és que els esmentats estaments es reuneixin durant aquest dimecres.

Finalment, Volkswagen va assegurar que, en el cas que aquest acord es porti a terme, tindrà un impacte negatiu sobre els seus comptes que superarà les provisions realitzades. “L’impacte concret en relació amb els resultats anuals del 2016 no pot ser definit actualment per la dependència de diversos factors”, va apuntar la multinacional.