El Volkswagen Beetle Dune aporta un estil més muntanyenc

La moda SUV o crossover és imparable, fins i tot aquells models que costaria de veure vestits amb aires muntanyencs, s’hi afegeixen al carro. Ara és el torn del “Escarabat” que, inspirat en el Baja Bug que es va posar de moda durant els anys 60 a Califòrnia, s’ha equipat amb més proteccions per anomenar-se Volkswagen Beetle Dune.

És presentat durant el marc del Saló de Los Ángeles que s’està celebrant ara mateix i aquest “Escarabat de la sorra” és sens dubte un dels grans atractius. Allà per l’any 2.000, Volkswagen ja va presentar un prototip d’aquest estil, però mai va arribar a producció. Ara, després de 15 anys, ha tornat amb força i aquest cop sí que s’ha convertit en realitat. Aporta una carrosseria més modulada amb uns passos de roda ampliats i revestits amb plàstics protectors, uns baixos reforçats d’alumini pulit, una graella més agressiva i unes llandes específiques de 18 polzades.

Volkswagen Beetle Dune | Diari Català
Volkswagen Beetle Dune normal i descapotable

El Volkswagen Beetle Dune estarà disponible en carrosseria normal però també en descapotable. Així mateix, aporta una suspensió més treballada i elevada i uns pneumàtics amb un perfil més alt, tot creat per oferir un millor rendiment si algun dia (que ho dubto) decidim endinsar-nos per terrenys més complicats.

Mecànicament, el Volkswagen Beetle Dune munta un 1.8 benzina TSI de 170 CV i 249 Nm de parell màxim capaç d’oferir uns consums força ajustats. Va associat a una caixa de canvis automàtica DSG de sis marxes però amb tracció a l’eix davanter, així que ja us podeu oblidar de la tracció total.

Com a equipament aporta el color ataronjat de l’exterior que combina amb un quadre de comandament de la mateixa tonalitat, seients esportius de cuir amb costures del mateix color que venim mencionant, sistema d’infoentreteniment, pantalla de 6,3 polzades, equip de so Fender, entre d’altres.

No sé quina és exactament la utilitat d’aquest Volkswagen Beetle Dune ja que el 99% de les persones que el comprin dubto que trepitgin algun cop una mica de sorra, però això no treu que és un cotxe totalment especial i una manera de donar-li un aspecte diferent a un cotxe singular.