Volkswagen Driving Experience al Circuit de Castellolí

0
Volkswagen Driving Experience al Circuit Castellolí
Models del Mòdul R (Golf i Scirocco R)
Volkswagen Driving Experience al Circuit Castellolí
Models del Mòdul R (Golf i Scirocco R)

La Volkswagen Driving Experience apropa el producte i millora la tècnica de conducció dels participants.

El mercat és cada vegada més variat i les opcions es tornen quasi infinites, per aquest motiu les companyies han d’anar un pas més enllà. Els clients no es conformen, l’exigència va a l’alça i la fidelització ja no és, tan sols, qüestió de producte. Cal que la compra d’un cotxe lligui el client al seu logo, que suposi entrar a formar part d’una comunitat orgullosa. La Volkswagen Driving Experience és un exemple. Aquest programa tracta de crear una connexió amb la marca apropant les últimes novetats a clients i no clients alhora que millorar les tècniques de conducció dels participants gràcies a les seves demostracions.

La 12a edició de la Race Tour ha visitat els circuits de Monteblanco, Jarama i Cheste abans d’aturar-se a Castellolí per a què els participants posin a prova quasi tota la gama de models disponibles amb els últims avenços tecnològics. Però no penseu que es tracta de les proves avorrides d’un concessionari, la Race Tour et permet gaudir dels models i millorar la teva conducció diària i esportiva. ¿Com ho aconsegueix? La #VWdrivingexperience es divideix en quatre mòduls que t’apropen a punts claus de la filosofia de la marca alemanya: la secció R, GTE, innovació i Off-road. A més a més Castellolí compta amb una part estàtica que presenta les últimes novetats de la marca, on es pot trobar la nova T6 bicolor, el Nou Touran o les opcions elèctriques, l’e-Up i l’e- Golf.

Volkswagen Driving Experience al Circuit Castellolí
Golf GTE

La setmana passada vam poder fer un tast d’aquesta experiència i, sens dubte, sembla una bona estratègia per generar més compres i fidelitzar als que ja són clients. Vam començar per la gran novetat de la Race Tour, el mòdul GTE on vam poder provar el nou híbrid enxufable per la pista del circuit. Aquest nou model suposa el mix perfecte entre l’esperit esportiu de la marca i l’aposta per una mobilitat sostenible. Segons l’encarregat del mòdul és “molt interessant veure com sorprèn la gent que encara no coneix les possibilitats d’aquesta tecnologia”. Després de posar-me al volant d’aquest híbrid no m’estranya aquesta reacció. La seva conducció és purament esportiva i la reacció del cotxe és quasi idèntica a la d’un GTI. El fet de comptar amb l’opció 0 emissions és un plus vital per ser un model indispensable de la nova generació millennials, anomenats ‘nous consumidors’.

Volkswagen Driving Experience al Circuit Castellolí
4MOTION

A continuació els 4MOTION ens esperaven per anar d’acampada. És sorprenent la capacitat sense explotar de les versions off-road i el mòdul especialitzat de la Race Tour t’apropa a totes les seves possibilitats. Aquesta part es porta a terme als afores del circuit, on es condueixen els models més toterreny com l’Amarok i el Touareg i els totcamins Alltrack i Tiguan. El camí escollit pels dos primers cotxes et deixa sense paraules. Barrancs, peraltes i altres reptes són superats sense problemes gràcies a noves prestacions com el control de descens o l’antiblocant. La ruta dels SUV de la firma no és tan exagerada però estic convençuda que pocs clients d’aquest model tindria el valor per comprovar fins on poden arribar.

 

 

 

El tercer bloc era el més esperat per tot el grup i, segurament, per tots els participants: l’esportiu. Els models Golf R Variant, de 300 CV i Scirocco, de 280 CV, t’esperen per donar unes voltes a tot gas acompanyat d’un gran planter d’instructors, el punt clau. Pilots com Luis Villamil s’encarreguen de fer-te gaudir alhora que millores corba a corba. Quan condueixes aquestes bèsties totes les voltes del món és fan curtes però si et quedes amb ganes de més, sempre pots contractar un curs a l’Escola R, una aposta de formació i seguretat que ja ha esgotat totes les places. L’any vinent hi haurà una altra oportunitat.

Volkswagen Driving Experience al Circuit Castellolí
VW Scirocco R a Castellolí

Com comenta Volkswagen, “la Driving Experience vol apropar tots els nostres models però també vol millorar la tècnica de conducció dels participants, com si es tractés d’un breu curs de formació”. Un recorregut revirat i divertit fet amb cons serveix per posar a prova la capacitat de reacció, millorar la frenada i el moviment de Volkswagen Driving Experience al Circuit Castellolíles mans al volant però també esprem a fons els sistemes d’assistència i seguretat del nou Polo. Un breu tast que hauria de ser obligatori abans d’agafar la carretera quan et treus el carnet de conduir. Per acabar, la zona Paddock del circuit de Castellolí acull la prova d’innovació més original: la circulació a cegues. La vuitena generació del Passat compta amb sistemes com les quatre càmeres que produeixen una imatge del teu voltant a la pantalla Active Info. Amb aquesta informació has de conduir el cotxe sense mirar res més que la pantalla. Tot un repte.

Dotze edicions deixen clar que la Volkswagen Driving Experience és un programa ple d’èxits i per aquest motiu la marca assegura una nova Race Tour l’any vinent. Però si vols coses més especials pots buscar informació sobre la Rally Experience, un nou programa que ofereix l’experiència de copilotatge i conducció al volant d’un Golf R modificat per a ral·li (24 octubre a Lleida). ¡Encara queden places!