Al mercat espanyol el Volkswagen Golf GTI Clubsport tindrà un preu de partida de 38.050 euros

Com tots sabeu, el Volkswagen Golf GTI és un clàssic al món de l’automòbil i té una història d’indubtable èxit. Inicialment només estava previst fabricar 5.000 unitats i a dia d’avui ja s’han venut més de 2 milions d’unitats de les 7 generacions. Al llarg dels 40 anys d’aquesta bonica història s’han presentat nombroses edicions especials, però l’última és el Volkswagen Golf GTI Clubsport que serveix per commemorar les 40 primaveres del GTI alemany i de pas per alçar-se com el GTI més potent de la història. Només hi haurà 290 unitats que reflectiran l’esportivitat de les sigles que representa.

La imatge exterior del Golf GTI Clubsport plasma a la perfecció el seu caràcter esportiu gràcies a les exclusives llandes forjades “Belvedere” de 18 polzades (opcionalment de 19), les pinces de fre vermelles, el nou para-xocs frontal, el difusor posterior i els dos tubs d’escapament de major diàmetre que els habituals GTI. Així mateix també equipa un nou spoiler de dues peces i logotips Clubsport a la part inferior de les portes posteriors.

Volkswagen Golf GTI Clubsport | Diari Català
Imatge del interior

A l’interior destaca el volant esportiu, els seients amb el logo GTI al respatller, que opcionalment poden ser d’estil baquet, o els revestiments de portes i laterals en Alcàntera i cuir. D’altra banda, compta amb els més avançats sistemes d’infoentreteniment de Volkswagen.

El Golf GTI Clubsport es mou gràcies al motor 2.0 TSI que ofereix 265 CV de potència. Una prestació que es pot incrementar mitjançant la funció “overboost”, que afegeix altres 25 CV durant deu segons i aconsegueix un pic de 290 CV. El model accelera de 0 a 100 km/h en 5,9 segons i aconsegueix una velocitat màxima de 250 km/h. Pot combinar-se amb una caixa del canvi manual o automàtica DSG, i consumeix 7 l/100 km. Aquestes prestacions es veuen reforçades gràcies a elements com el xassís esportiu, la suspensió adaptativa electrònica, el bloqueig variable del diferencial davanter i el sistema ESC Sport.

Volkswagen Golf GTI Clubsport | Diari Català
Vista posterior del Volkswagen Golf GTI Clubsport

L’exclusivitat del Golf GTI Clubsport es reflecteix en el nombre d’unitats que es llançaran, 290, una per cada CV del motor. Al mercat espanyol el preu partirà dels 38.050 euros.