El Volkswagen Golf GTI TCR competirà al campionat TCR

No volíeu un Golf GTI de competició? Doncs aquí el teniu. La marca ha desvetllat avui el Volkswagen Golf GTI TCR que, ajudat per Seat amb el Leon Cup Racer, serà la nova màquina de circuit del mític model alemany.

El motor no presenta gaires sorpreses, munta el 2 litres turbo del Golf R però amb els canvis convenients ascendeix fins als 330 CV de potència i 410 Nm de parell màxim. Tota la força la reben les rodes davanteres mitjançant una caixa del canvi seqüencial de 6 relacions. L’eix posterior rep un diferencial autoblocatge. A més de les modificacions mecàniques, també hi ha de tècniques molt interessants i és que aquest Volkswagen Golf GTI TCR és 40 cm més ample que el GTI convencional gràcies a una carrosseria de fibra de carboni que agafa una forma espectacular. Gràcies a ella, i a un interior gairebé buit d’elements, aconsegueix només pesar uns 1.200 quilos, rebaixant més de 300 quilos respecte al pes d’un Golf GTI convencional. Així mateix, munta llandes de 18 polzades que amaguen discos de fre de 362 mm davant i 310 mm darrere amb pinces d’alumini.

Volkswagen Golf GTI TCR, de competició | Diari Català
Aparença més radical

La seva producció s’ha limitat a 20 unitats i, segons la marca, estan ja totes venudes a escuderies privades. Sens dubte aquest Volkswagen Golf GTI TCR ha tingut una bona rebuda i el veurem córrer per primera vegada al mes de març en el campionat TCR previ al Gran Premi de Bahrain de Fórmula 1.

Aquest serà el segon any que se celebra el Campionat TCR i, de moment, la varietat en quant a marques és sorprenent; Alfa Romeo, Audi, Seat, Opel, Subaru, Honda, Ford i Volkswagen es donen cita en aquest campionat que, un any més, promet emocions fortes.