Volkswagen compensarà als clients dels Estats Units afectats pel Dieselgate

Sembla que l’episodi de Volkswagen als Estats Units avança gradualment; la marca compensarà a aquells nord-americans que van comprar una unitat que contaminava més a causa del software manipulat. El grup automobilístic ha arribat a un acord amb el jutge en el qual s’estipula que indemnitzarà als afectats per una quantitat que podria arribar al valor íntegre del vehicle.

Amb aquest acord amb les autoritats dels Estats Units, Volkswagen s’assegura no anar a judici. Aquest acord constaria de la recompra d’uns 482.000 vehicles amb el motor 2.0 TDI trucat, a més de crear un fons per impulsar iniciatives ecològiques en el sector de l’automòbil. Però la cosa no es queda aquí, ja que encara quedarien pendent d’avaluar i arribar un acord pels afectats del motor 3.0 TDI (uns 90.000), tot i que en aquest cas suposadament es tancaria amb el pagament d’una multa.

“L’acord aconseguit per certes parts entorn del litigi amb Volkswagen en la cort federal no significa de cap manera que s’han resolt les reclamacions dels consumidors ni l’acusació sobre el dany al medi ambient dels estats, ni les reclamacions dels estats d’una mesura cautelar. La coalició multiestatal —dirigida per Nova York i els estats de Connecticut, Massachusetts, Oregon, Tennessee i Washington— continuarà investigant vigorosament la mala conducta de Volkswagen, i perseguirà agressivament el cobrament de sancions substancials i una altra reparació adequada”, ha advertit el Fiscal General en un comunicat. Sens dubte, sembla que Volkswagen no quedarà salvada després d’aquestes compensacions ja que el país nord-americà seguirà amb la seva lluita contra el gran frau del grup alemany.

És també una gran evidencia les diferències de com s’han pres les solucions a Europa i Estats Units. En el vell continent sembla que tot el garbull s’ha salvat amb una revisió per retocar el software i algunes multes davant la Unió Europea però, en canvi, a Estats Units s’ha anat més enllà i es compensa als propis usuaris que, al final, són els principals afectats per aquest engany.